UUTISIA, NEWS, NYHETER
eli tiivistelmää siitä, mitä täällä on puuhattu...  

19.8. Juno jatkoi sen junnusertin metsästystä Viron nf-erkkarissa, mutta jatkuu metsästys, sillä tänään tulos eri3. Tacolla alkoi jo reissu painaan, mutta vielä jaksoi pappa painaa eri1, sa, pu3, VSP-vet. Nyt Taco jää eläkkeelle ja jatkaa lekottelua ilman, että pitää välillä seistä trimmattavana, sillä pesu ja harjaus on Tacon mielestä ihan jees, mutta trimmattavana seisominen on ihan plääh.
Mellillä oli parempi päivä Tampereella ja tänään tulos ROP-pentu ja RYP3.
NF-speciality in Estonia. Juno got Exc3 but Taco did again awesome and was Exc1, cq, Bm3, BOS-vet. Now Taco will retire from shows and spend his days as he normally has just relaxing but without any mandatory grooming.
Melli also had another show at Tampere. Today she was BOB-puppy and BOG3.


18.8. Juno matkasi Kristan mukana Viroon, Baltianvoittajaan, mutta tittelit meni kuonon edestä, kun tuloksena Eri2. Samoin Tomaksella tulos eri3 jätti vielä parantamisen varaa. Kristan Taco (P's Pieceofspanishdream) sen sijaan oli vedossa ja veteraanikehässä eri1, sa, pu4, vet-cac, Rop-vet ja sillä BaltVW-18 ja EE sekä Balt VetMVA. Hieno Taco ja onnea Krista!
Samaan aikaan Mellin kanssa oltiin Tampereella pentunäyttelyssä ja Junon kanssa sama kohtalo, eli kuonon edestä meni menestys. Tulos kuitenkin kiva Pen1 kp, pn2.
Baltic winner show Taco exc1, cq, bm4, vet-cac, BOB-vet and gainet BaltVW-18, EE VetCH and Balt VetCH titles. Congrats! Juno was shown with exc2, but nothing more. Tomas also was shown with exc3.
At the same time Melli was shown at Tampere puppy show. She was 1st, hp, BB2.


15.8. Iloisia uutisia. Juuri ennen kotiinlähtöään Justin astui vielä yhden suomi-nöffin ja tänään kuulin mieluisia uutisia kennel Wishfellowlta. Justinin astuma narttu on tiine, joten elokuussa syntyy pentuja yhdistelmästä Just In Time del Basaburua - vom Kauttelsheim Odina.
Puppies on the way for Just In Time del Basaburua - vom Kauttelsheim Odina. This was the last litter Justin bred in Finland before returning home.


2.8. Onnea veteraani-ikäinen tätiberni! Tänään Soda täyttää kokonaista 8 vuotta :)
Soda turns 8 years! Still as happy and active as years before. Happy Bday dear Soda!


1.8. Paljon onnea Pepperit's Happy-pentue! 3 vuotta mittarissa ja vauhti ei hiljene yhtään :)  Onnea Isla, Alma, Xena, Alma, Tessa, Asta, Nalle ja Onni!
3rd Birthday for Pepperita's Happy-litter! Congratulations!

29.7. Toinen päivä vepeä Oulussa. Framilla tänään tenavaosastoa, eli Juno ja Tellervo. Molemmilla oli hieman ramppikuumetta ja tottumattomuutta havaittavissa ja tulostaso ei päätä huimannut. Kisakokemusta tarvitsevat molemmat, kun kyllä ne treeneissä osaa :)
Second day of water rescue for Tellervo and Juno. Young dogs were a bit tired so the results were not that high. Need more training and competing to get used to all this.

28.7. Kauden päätavoite, eli nöffien vepen rotumestaruuskisat kisattiin tänä vuonna  kotikulmilla Yli-Kiimingin Mannilassa. Mukana tiimistä olivat Niina ja Lysti, Topi ja Tellervo sekä minä itse Junon kanssa. Lysti yllätti meidät kaikki nappaamalla taattuun ja varmaan lystityyliin ykköstuloksen, uusimalla alo-luokan rotumestaruuden ja saaden samalla siirron avoimeen luokkaan. Ei hullummin yli kahdeksanvuotiaalta nöffirouvalta. Juno kisasi junioriluokassa ja tuloksena 25/50 pistettä, kun veneen hakuun ei lähtöaika riittänyt. Tellervolla oli myös alokasluokan liikkeissä hieman lähtökankeutta ja pisteitä III-tuloksen verran.
Water rescue competitions at Mannila, Oulu. This was our breed championships so all available team members were entered. Juno started her carreer in junior getting 25/50 points and junior breed champion 2018. Tellervo and Lysti competed in novice class. Lysti was novice breed championships second time in a row. Thanks Topi and Tellervo and also Niina and Lysti!

22.7. Ylivieska KV ja lähtö oli taas yhtä säätämistä. Hirveä helle ja omassa autossa ei ilmastointia, joten mentävä bemarilla. Aamulla puhelin soi "Mä oon kattonu kehän alun tunnilla pieleen. Pitää lähtä tuntia aikasemmin:" Ai, no mä heräsinki just ja ei ku kamppeet niskaan, Juno autoon ja matkaan. Kerkesimme kehänlaidalle suhteellisen inhimillisesti ennen kehien alkua. Tulokset olikin sitten niin muikeita, että kotimatka meni yhtenä hymynä. Kasvattipoika-Nalle pyörähti kehässä tuloksella ERI3, SA. Tomas pokkasi ensimmäisen sertinsä ollen ERI1, SA, PU3, SERT ja saman teki Juno nöffikehässä ERI1, SA, PN3, SERT. Molemmilla oli kilpakumppaneita yllin kyllin, joten ihan paikalle tulemalla ei tuloksia saatu. Tästä on hyvä jatkaa.
Ylivieska international. Even though the morning start was chaotic the results were awesome. Nalle (P's Happy Roar of A Lion) was Exc3, cq, Tomas Exc1, cq, BM3 and got his first cac. Juno was Exc1, cq, BB3 with CAC. Way to go guys!

21.7. Tomas kävi näytelmissä Laukaalla tuloksena tiukalta tuomarilta ERI1, mutta ei muuta.
Laukaa show with Tomas who got EXC1.

17.7. Sinne se läks. JB omaan kotiinsa nimittäin. Tiesinhän minä, että tämä päivä tulee eteen, mutta parkuhan siitä tuli. Hyvää matkaa Justin ja kiva kun kävit!
Bye Bye Justin! You will be missed. Good luck and be safe. Justin went back to his own home to Denmark. Thank you Michele Utke Ramsing for co-operation and for all the trust you had for letting me have Justin here.


8.7. Sennenkoirien erikoisnäyttely Limingassa. Multa ei ollu omia koiria ilmoitettua, mutta Muska kävi kehässä liihottelemassa ilman turkkia EH:n verran. Samoin Tomas esiintyi tuloksena EH.
Sennen speciality. I was there working all day and only Tomas and Muska were shown with VG.

29.6. Jällivaaraan lähdettiin isommalla porukalla, mutta meidän tiimistä mukana oli ainoastaan Juno. Neiti tempaskin sitte kaiken mitä jaossa oli ja nyt on se ruotsin sertitilikin auki ja ensimmäinen nord-serti plakkarissa. Juno ERI1, SA, PN1, Sert, nord-sert, ROP ja ROP-jun. Ei huonosti :D
Gällivare Sweden and wonderful results to Juno EXC1, CQ, BB1, CAC, NORDIC-CAC, BOB-jun and also BOB. Not bad :)

16.6. Perinteinen Rovaniemen näyttely ei tänä vuonna ollut kv-näyttely vaan nord-näyttely, mutta se ja sama, mentävä sinne oli kuitenkin. Mukana meillä oli Juno, Tomas, Muska ja Nalle. Tulospuolelta kivoja tuloksia, mutta hieman jäi vielä parannettavaakin. Muska EH3, Nalle ERI2 ja Tomas ERI1. Bernien tuomari oli erityisen tiukalla päällä tänään. SA:ta ei juurikaan jaeltu. Juno oli ERI1, SA, PN2, NOrdic vara-serti ja ensimmäinen serti, ensimmäisessä Suomen näyttelyssä. Edelle meni kaverin omistama kaunis veteraani Oosa.
Traditional Rovaniemi show was a Nordic show this year. We entered Muska (open VG3), Nalle (P's Happy Roar of A Lion EXC2), Tomas (EXC1) and Juno (EXC1, CQ, BB2, CAC and Nordic res-cac). Juno was shown first time in Finland and she did awesome!

25.5. Piteån kaikkien rotujen näyttelyssä ei tänä vuonna Junolle suurta menestystä. Tuomarin mielestä olisi pitänyt liikkua nopeammin. Ei siinä helteessä nöffistä irronnut kovempaa vauhtia, vaikka neiti juoksi melkein muut kierroksella kiinni. Tulos kuitenkin ihan kiva Eri1, Sa, Pn4
Piteå national show in Sweden. Juno Exc1, CQ, BB4.

20.5. Tänään jatkettin kahdella näyttelyllä Latvian Riiassa. Ensin vuorossa oli ryhmänäyttely, jossa Salsa eri1, Tomas eri1, Melli Rop-baby ja BIS2-baby, Juno eri1, sa, pn1, jun-cac, rop-jun ja lopuksi vielä ROP. VSP oli sitten meidän Taco, joka sai veteraanisertin olemalla eri1, sa, pu1, vet-sert, rop-vet ja VSP ja BIS3-veteraani. Ei huonosti ollenkaan :D

Samassa paikassa oli myös Molossirotujen erikoisnäyttely. Onneksi katsoin mitä rotuja noihin kuuluu ja huomasin, että nöffit löytyi listalta. Salsa eri1, Melli Rop-baby ja BEST IN SHOW-puppy, Juno eri1, sa, pn1, jun-cac, rop-jun ja tälläkin kertaa ROP sekä LV JMVA. Kasvattipoika Taco eri1, sa, pu1, vet-sert, rop-vet ja VSP -> LV VetMVA. Junolla meni kovaa vielä loppukehissäkin, kun BIS5-sijoitus tuli sekä junnuissa että aikuisissa. Palkinnot olivat taas runsaat ja saatiin kyllä tehdä töitä, että kaikki tavarat mahtuivat tilaihme-Scudoon.
Riga all breed show
Melli BOB-baby, BIS2-Baby
Juno EXC1, cq, jun-cac, BB1, BOB-jun, BOB
Salsa Exc1
Tomas Exc1
Taco EXC1, cq, vet-cac, BM1, BOB-vet, BOS, BOS3-vet

Molossian speciality
Melli BOB-baby, BIS2-Puppy
Juno EXC1, cq, jun-cac, BB1, BOB-jun, BOB, BIS5-junior and BIS5 -> LV JunCH
Salsa Exc1
Taco EXC1, cq, vet-cac, BM1, BOB-vet, BOS -> LV VetCH


21.5. Näyttelykeikka Liettuaan, Birstonasiin ja auto täynnä koiria. Onneksi Liettuassa oli kaksi näyttelyä, sillä meidän aikataulutus meni sen verran pieleen, että oltiin kehänlaidalla juuri kun arvostelu alkoi ja Salsaa en ehtinyt tuoda autosta kehänlaidalle, joten sen ensimmäiset kehät jäi välistä.
Tulokset olivat kuitenkin erittäin mukavat
Kaikkien rotujen näyttely:
Flying Tail's Girl Power for Pepperitas "Melli" erittäin lupaava, ROP-baby
Ohoi's U Got The Look "Juno" ERI1, jn (sert), ROP-jun, VSP
Flyer Rojaus Bernas "Tomas" ERI1, n (sert), PU1, BOS
Pepperita's Piece of Spanish Dream "Taco" ERI1 vn (vsert), ROP-vet, BIS2-vet.
Nöffien erikoisnäyttely:
Flying Tail's Girl Power for Pepperitas "Melli erittäin lupaava, ROP-baby, BIS-baby
Ohoi's U Got The Look "Juno" ERI1, jn (sert), ROP-jun, VSP, BIS-jun ja näillä tuloksilla myös uusi LT JMVA:)
Pepperita's Piece of Gold "Salsa" ERI1, vn (vet sert), VSP-vet
Pepperita's Piece of Spanish Dream "Taco" ERI1 vn (vet sert), ROP-vet, Club veteran winner 2018, BIS-VET -> LT VetMVA

All breed show in Bisrstonas
Flying Tail's Girl Power for Pepperitas "Melli" very promising , BOB-baby
Ohoi's U Got The Look "Juno" EXC1, jn (jcac), BOB-jun, BOS
Flyer Rojaus Bernas "Tomas" EXC1, n (cac), BOS
Pepperita's Piece of Spanish Dream "Taco" vet class EXC1 vn (vcac), BOB-vet, BIS2-vet.
Salsa missed the all breed show because of our timing issues


Newfoundland speciality:
Flying Tail's Girl Power for Pepperitas "Melli" very promising, BOB-baby, BIS-baby
Ohoi's U Got The Look "Juno" exc1, jn (cac), BOB-jun, BOS, BIS-junior and also gained LT JCH :)
Pepperita's Piece of Gold "Salsa" exc1, vn (vet cac), BOS-vet
Pepperita's Piece of Spanish Dream "Taco" EXC1 vn (vcac), BOB-vet, Club veteran winner 2018, BIS-VET -> LT VetCH


12.5. Oulun näyttelyssä ja Soda viimeistä kertaa valioissa. Seuraavalla kerralla, jos luoja suo, sitten veteraaniluokassa. Tulospuolelta Soda Val eh3 ja Tomas avo eri2, SA. Tuomarina Anita Al-Bachy.
Today we showed at Oulu nord. Soda was last time in ch class with VG3. Next show will be in veteran class if all goes ok. Tomas was open class exc 2, cq. Bernese were judged by Anita Al-Bachy.

8.5. Norjan prinsessa täyttää 1 vuoden. Onnea Juno!
Our norwegian princess is 1 year old today.


7.4. Kajaanin ryhmänäyttelyyn lähdettiin pienellä porukalla. Eli ilmoitettuna oli ainoastaan Sodan poika Nalle (Pepperita's Happy Roar of A Lion). Muitakin piti ilmoittaa, mutta siinä tapahtui jotakin ja sitten se ilmoittautuminen unohtui. Nallella oli kuitenkin erinomainen päivä, vaikka se serti jäikin saamatta. Tuomari oli tiukalla päällä ja berniuroksissa (15 ilmoitetua) jaettiin vain kaksi SA:ta. Tuomarina oli Paula Heikkinen-Lehkonen ja  Nallen loistotulos AVO ERI2, SA, PU2, vara-serti. Onnea Kaisulle ja Pekalle Nallen hienosta menestyksestä. Kyllä ne oikeat sertitkin sieltä vielä tulee!
Soda's puppy Nalle (Pepperita's Happy Roar of A Lion) was shown at Kajaani Group show.  He got EXC1, CQ, BM2 and res-cac under Paula Heikkinen-Lehkonen.  Well done Nalle!

Nalle Kajaanissa kehien jälkeen/ Nalle at Kajaani after the show

31.3. Salsa ja koko Piece of-pentue täyttää 8v! Onnea kaikille! Kaikki kuusi tenavaa ovat vielä hyvissä voimissa. Kasvattaja saa kyllä olla tyytyväinen tähän pentueeseen ja kiitollinen kaikille ihanille omistajille, jotka ovat pitäneet hyvää huolta pennuista :) 
Salsa and the whole Piece of-litter turns 8 years today. Happy Birthday to you all!

21.3. Suomen Newfoundlandinkoirayhdistyksen pistekisojen tuloksia julkaistiin ja pienenä yllätyksenä Lysti (P's Piece of My Heart) pokkasi Vesipeto-kisan kolmossijan. Olihan Lystin vepevuosi 2017 melko huikea ja alokasluokan rotumestaruus kruunasi kesän, mutta emme osanneet odottaa, että Lysti ihan noin korkealle olisi noussut. Viime vuonna kisasi kuitenki monta hyvää koiraa. Lysti on pentueensa kolman, joka tuolla listalla yltää TOP3-listalle. Lystiä ennen Vesipeto-sijoituksia ovat ottaneet Rene 3. sijalla 2014, Salsa 2. sijalla 2015 ja nyt Lysti 3. sijalla 2017. Ei voisi olla enempää tyytyväinen näiden sankarien työmotivaatioon. Nyt ollaan jo hyvinkin eläköidytty noista vepehommista, mutta kunnon mukaan Lysti ehkä jonkun kisan käy vielä 2018 kaudellakin, ehkä. 
Our Newfoundland club's Water rescue dog of the year competition's results are out. Pepperita's Piece of My Heart "Lysti" was 3rd. So so happy! Lysti is 3rd from this litter who has placed TOP3 on this list over the years. Well done guys!

9.3. Tiimi sai uuden jäsenen, kun Flying Tail's Girl Power For Pepperitas "Melli" liittyi jengiin. Melli on Justinin pentu.
Our team got a new member when Flying Tail's Girl Power For Pepperitas "Melli" joined us. She is Justin's daughter. 

1.3. Justinin ja Oin ( CH Goldbear's Jackpot) pennut syntyivät kennel Goldbear'siin. Saldona 2 urosta ja 6 narttua. Onnea kasvattajalle ja Oin perheelle!
Justin and Oi got puppies at Kennel Goldbear's, 2 males and 6 females. Congratulations to the breeder and to Oi's family!


25.2. Rovaniemen visiitillä katsomassa Justinin ja Brendan ( CH Grandbear Wow Brenda Flying Tails) pentuja kennel Flying Tail'sissa. Nättejä tyttöjä koko nelikko :)
Visited Kennel Flying Tail´s today to meet Justin and Brenda puppies. Beautiful girls all four.


13.2. Justinin ja Millin ( CH Charmifarmin Xandra) pennut syntyivät kennel Charmifarmiin. Saldona 5 urosta ja 3 narttua. Onnea kasvattajalle ja Millin perheelle!
Justin and Milli got puppies at Kennel Charmifarmin, 5 males and 3 females. Congratulations to the breeder and to Milli's family!


19.1. Justinin ja Metten (Goldbear's Knickerbocker Glory) pennut syntyivät kennel Goldbear'siin. Saldona 2 urosta ja 3 narttua. Onnea kasvattajalle ja Metten perheelle!
Justin and Mette got puppies at Kennel Goldbear's, 2 males and 3 females. Congratulations to the breeder and to Mette's family!


17.1. Justinin ja Brenda ( CH GrandbearWow Brenda Flying Tails) pennut syntyivät kennel Flying Tail'siin. Saldona 4 prinsessaa. Onnea kasvattajalle ja koko perheelle!
Justin and Brenda got puppies at Kennel Flying Tail's, 4 females. Congratulations to the breeder and to the whole family!


13.1. Kajaani KV on perinteinen näyttelyvuoden aloitus. Tänä vuonna reissuun lähtivät Tomas, Nalle sodanpoika ja Taco maninpoika. Bernit tuomaroi virolainen Hedi Kumm. Tomas oli hienosti AVO ERI, Nalle (Pepperita's Happy Roar of A Lion) pokkasi ensimmäisen sertinsä hienolla tuloksella AVO ERI1, SA, PU2, SERT, vara-CACIB. Kiitos Marika Nallen esittämisestä! Ja onnea Nallen omistajat Kaisu ja Pekka! Nöffit tuomaroi Tiina Taulos ja Tacolle VAL EH.
Kajaani internationa dog show is our season starter. This year we showed Tomas, Nalle and Taco. Bernese were judged by Hedi Kumm from Estonia. Tomas (Flyer Rojaus Bernas) got open class EXC, Nalle (Pepperita's Happy Roar of A Lion) got his first FI CAC by finishing open class EXC1, CQ, BM2, CAC and res-CACIB. Nalle is owned by Kaisu Pöllänen ja Pekka Junnilainen. Taco (Pepperita's Piec on Spanish Dream) got VG in champion class. The newfy judge was Tiina Taulos.

1.1. Uusi vuosi ja uudet suunnitelmat. Toivottavasti tiiimissä tapahtuu paljon mielenkiintoisia juttuja 2018. Suunnitelmia on :)
The New Year and The New Plans for the team!

2018

24.12. Rauhallista ja rentouttavaa Joulua!
Have relaxing Christmas time everyone!


14.12. Tomas tulee miehen ikään.
Tomas has his second birthday.

4.-5.11. Tarton reissulla mukana Justin (Just In Time del Basaburua), Taco (Pepperita's Piece of Spanish Dream), Wallu (Goldbear's Wallander) ja lainakoira Brenda (GrandbearWow Brenda Flying Tails). Poikien osalta tulospuolella reissu meni enemmän turistireissuksi, mutta onneksi Brenda korjasi potin olemalla ROP molempina päivinä ja saaden näin 2xcacib, ee cac ja EE MVA-tittelin. Justin lauantaina ERI4 ja sunnuntaina EH, Taco lauantaina ERI3 ja sunnuntaina EH, Wallu lauantaina ERI3, sunnuntaina EH.
4.-5.11. Trip to Taro international show with Justin (Just In Time del Basaburua), Taco (Pepperita's Piece of Spanish Dream), Wallu (Goldbear's Wallander) and my friend's newfy bitch Brenda (GrandbearWow Brenda Flying Tails). Boys had more of a tourist trip than anything else. Luckily Brenda was BOB both days getting a new CH title and two cacibs. On Saturday Justin was EXC4, Taco EXC3 and Wallu also EXC3. On Sunday all boys got only VG.

29.9. Justin selebrates his 4th birthday! Congratulations to you!


16.9. Äänekosken ryhmis. Auto-ongelmista huolimatta päästiin lähtemään Ääneskoskelle ryhmänäyttelyyn. Menestys ei ollut päätähuimaavaa, mutta berneissä Soda VAL ERI1 ja  nöffeissä Tellervo (Must Have Kilnioji Sirdis) ensimmäistä kertaa pentuluokassa PEN2.
We had some car problems but still managed to go to Äänekoski. Soda got EXC1 and Tellervo was shown first time in puppy class and was second.

9.9. Tänään kisattiin Virroilla Nöffien rotumestaruuskisassa alokasluokan mestaruuskisa ja meidän tiimistä kisaamassa oli Lysti. Arvon nöffirouvalle tuloksena 91/100 pistettä, eka 1-tulos ja sijoitus 2/5. Koska luokan voittaja edusti "väärää rotua", nappasi Lysti Alo-luokan rotumestaruuden!
AIVAN HUIKEETA! Sanoinko mä sen jo? AIVAN HUIKEETA!!!
Onnea Niina ja valtava KIITOS!
Lisäksi joukkuekisassa Pohjoisen pärskijät kultaa!!
Today we entered to breed water rescue championships with Lysti. And she did won the beginner's class championship! I am so happy and proud for all the work done by Niina and Lysti. You rock!
Our group Pohjoisen Pärskijät won gold medal in group competition!

9.9. Justinin ja Kikin (Black Tower Cassandra's Dream) pennut syntyivät kennel Black Toweriin. Saldona 3 urosta ja 5 narttua. Onnea kasvattajalle ja koko perheelle!
Justin and Kiki got puppies at Kennel Black Tower, 3 males and 5 females. Congratulations to the breeder and to the whole family!


3.9. Pokaalit kassiin ja keula kohti kotia. Toinen päivä Tallinaassa ja pojat olivat taas iskussa Justin jälleen VAL ERI1, SA, PU1, ROP, tuomarina Marko Lepasaar. Tänään reissukaveri kiilas samaan tulokseen, kun Nallekin AVO ERI1, SA, PU1, SERT, ROP ja sai toisen Viron sertinsä. Berneillä tuomarina Sergej Vanzha.
Today was as good of a day as yesterday or actually even a bit better. Justin " Exc1, cq, BM1, BOB, cac under Mr. Marko Lepasaar. Nalle also " Exc1, cq, BM1, BOB, cac under Mr. Sergej Vanzha.

2.9. Tänään oli Tallinnan näyttelyn vuoro ja reissussa oltiin ihan äijäporukalla, eli mukana olivat Justin (Just In Time del Basaburua ) ja Nalle (Pepperita's Happy Roar of A Lion). Tulospuolelta on hienoa kerrottavaa, sillä molemmat pojat pokkasivat sertit kotiin. Justin VAL ERI1, SA, PU1, SERT, ROP ja uusi EE ja BALT MVA. Nalle ei paljoa matkakumppanista jäänyt ja oli AVO ERI1, SA, PU1, SERT, VSP ja samalla ensimmäinen kennelissäni kasvattettu sertivoittaja berni. Toivottavasti ei viimenen :) Nallen omistavat Kaisu Pöllänen ja Pekka Junnilainen. Molemmat rodut tuomaroi Sebastinan Harnik.  
Just In Time del Basaburua "Justin" Exc1, cq, BM1, BOB, cac and now EE and Balt CH. 
And first cac-winner bernese at Kennel Pepperita's :) Exc1, cq, BM1, BOS and cac Pepperita's Happy Roar of A Lion "Nalle". Nalle is owned by Kaisu Pöllänen and Pekka Junnilainen The Judge was Sebatian Harnik


28.8. Vepekoe Oulussa. Sama paikka, sama laji, samat ongelmat. Tänään Lystille II-tulos 80/100 pistettä. Tuomarina Jyrki Heino.
Lysti competed in water rescue also today. We got little more points today but still not enough, 80/100 points.

27.8. Vepekoe Oulussa. Lystin kanssa kisattiin Oulussa Vepekokeessa ja taas harmittavan lähellä, mutta maalilinjan ohitukset piinaa meidän suoritusta edelleen. Tänään III-tulos 73/100 pistettä. Tuomarina Jyrki Heino.
Lysti competed in water rescue today. The problem we have had continues to hunt us and the best results are so close but still so far. Today 73/100 points.

20.8. Matka kohti Norjaa on alkanut. Paluukyydissä tulee tiimiin lisää maahanmuuttajia, kun Juno Justinintytär saapuu vauhdittamaan laumamme arkea. Juno on viralliselta nimeltään Ohoi's U Got The Look, emänä Ohoi's Nossa Nossa ja isänä Just In Time del Basaburua. Kiitos Solvi luottamuksesta. Lupaan pitää Junosta hyvää huolta.
My trip to Norway has begun. I will fly to go and bring home Justin's daughter from kennel Ohoi's. Juno, as she will be called, is out of Ohoi's Nossa Nossa and Just In Time del Basaburua. Thank you Solvi for trusting her to me. I promise I will love her and take good care of her.

5.8. Haapavesi ja vitutuksen varasija. Soda esiintyi taas elämänsä innolla Haapavedellä. Arvostelu alkoi varsin sodamaisesti: "7v, käyttäytyy kuin juniori, mikä ei ole huono asia." Tätiberni kaahasi kehässä ERI1, SA, PN2 ja vara-serti. Kyllähän se tuo vaaleansininen on niin vitutuksen varasija, kun sitä oikeaa metsästää, mutta tälläkin kertaa ei me huonommalle hävitty, kun serti (ja samalla roppi) meni tutun kauniille nartulle. Meillä metsästys jatkuu.
So close but still so far. Soda's result today at Haapavesi was EXC1, CQ, BB2 and res-cac. The hunt for the missing cac still goes on...

2.8. Onnea Soda 7v!
Happy Birthday Soda!


1.8. Pepperita's Happy-pentue täyttää tänään kokonaista kaksi vuotta. Onnea Isla, Alma, Xena, Tessa, Asta, Alma, Nalle ja Onni.
Pepperita's Happy-litter turns 2 today. Congratulations Isla, Alma, Xena, Tessa, Asta, Alma, Nalle and Onni!

30.7. Lystin kanssa vepekisoissa pitkästä aikaa. Ja vienti nappiin! 25 pistettä esineen viennistä :) Muissa liikkeissä tuli sitten ohitusmetrejä sen verran, että pisteet 88/100 riitti kakkostulokseen ja alokasluokan toiseen sijaan, mutta se meidän ongelmaliike onnistui nyt täydellisesti.
Lysti's water rescue competition at Oulu. Our hardest task went perfectly and she got perfect score out from it but there was still something to work on so that 90+ score still waits for us. This time we got 88/100... soooooo close.

29.7. Raahen ryhmänäyttely on melkein lähinäyttely, joten sinne sitä täytyy siis rahdata lähes koko porukka. Soda, Jusu ja Tomas olivat kehässä ja Salsa kannusti kehänlaidalla. Mukaan oli ilmoittautunut myös Sodan Nalle-poika omistajineen. Ihan kokeeksi tulevia varten menin itse Justinin kanssa kehään. Ihan erinomaisesti me vedettiin, eli tuloksena ERI1. Muutkin seurueesta olivat varsin erinomaisia: Soda ERI2, SA, Tomas ERI1 ja Nalle ERI3. Ei pöllömmin :)
Raahe dog show. Justin, Soda, Tomas and Nalle were shown. Justin got EXC1, Soda EXC2, CQ, Tomas EXC1 and Nalle EXC2. Excellent day I might say :)

22.7. Pikkuisen erilaista ohjelmaa tälle päivää, kun lähdin pitkästä aikaa Traktor Pulling-kisoihin Tyrnävälle.
Little bit different weekend plans. No dog shows but some Tracktor pulling scheduled today. Only to watch though :D

16.7. Oulu KV, lähinäyttely ja melkein myöhästyin kehästä. Aamulla ei millään olisi huvittanut lähteä ajelemaan näyttelypaikalle, mutta ehdittiin lopulta ja kehässäkin käytiin. Ei suurta menestystä kummallekaan ilmoitetulle koiralle. Porukasta oli ilmoitettu Justin ja Tomas. Molemmille pojille EH:t
Oulu international show and I almost did not go since both me and Justin were so tired. Well, we went anyway and result was only VG. Tomas was also shown and his result was also VG.

15.7. Piteå KV. Nyt saatiin se mitä lähdettiin hakemaan ja Justinin näyttelytavoite on saavutettu x7. Ajattelin pojan tänne tullessa, että kyllä me siitä valio yritetään saada ja tänään se kolmas serti napsahti ja Ruotsin muotovaliotittelin mukana muutama muukin valioarvo sieltä sitten tuli. Nyt meillä on vieraana SE, FI, NO, DK, NORD, LV, LT MVA Just In Time del Basaburua :)
Piteå international. We got what we went there to get. "Justin" Just In Time del Basaburua was BOB and finished his titles with style. He is now SE, FI, NO, DK, NORD, LV, LT CH. Well done my sweet boy.

Justin and Krista in Piteå, judge is Birgitta Svarstad.

1.7. Niin lähellä, mutta niin kaukana. Käytiin Jällivaarassa Ruotsissa kokeilemassa josko saataisiin titteleitä ja tulosta. Menestys oli vaihteleva. Justin jäi ilman SA:ta, joten haaveet viimeisestä sertistä kaatuivat siihen. Wallu taas pokkasi vara-cacibin, suomalaisen uroksen takaa tietty. Meillä oli matkassa myös kaverin bernhardinkoiranarttu, joka onneksi paikkasi poikien menestystä ja ROPilla sai kaiken mitä lähti hakemaan, mukaanlukien uuden valiotittelin nimensä eteen. Onnea Katariina ja Jane!
So close but still not enough. Our trip to Gällivare Sweden was not much of a success. Justin got only EXC1 and Wallu got res-cacib :P We had also my friend's St. Bernhard bitch with us and she cleaned the table by beeing BOB and gaining her SE CH title.

18.6. Ajettiin pitkä matka pohjoiseen ja Tromssan KV-näyttelyyn Norjaan. Mukana olivat Justin-nöffi ja Wallu-berni. Justinin sijoitus oli taas se perinteinen VSP ja sillä jätkä pokkasi itselleen Norjan sertin ja cacibin. Reissukaveri sai myös Norjan sertin ja uuden valiotittelin nimensä eteen, joten reissu kannatti, vaikka matkaa kertyihin.
Long drive to Norway to Tromsø international dog show. We had newfy Justin and bernese Wallu with us. Justin finished BOS (again) and got his norwegian cac and cacib. Wallu also got himself norwegian cac and new ch title so I could say that we had a good trip.

VSP/BOS Just In Time del Basaburua, tuomari/judge Freddie Klindrup, BOB/ROP Auroranewf's Alfa Carinae

11.6. kävästiin Kuusamossa näyttelyssä. Ilma oli kylmän kalsakka ja tuloksetkin jätti toivomisen varaa. Mukana meillä oli Jusu, joka säikähti jotain juuri ennen kehään menoa ja siitä hommasta ei sitten tullut mitään, Lysti, joka oli tavoittelemassa sitä viimestä sertiä, mutta kuonon edestä vietiin ja Soda, joka oli pudottanut turkkinsa pesussa, mutta sai kuitenkin ihan kivan arvotelun ja erin sa:lla. 
Group show at very cold Kuusamo. Results were not that great. Everyone could have improved a lot but you can not always get what you want. Justin got only VG, Lysti got res-cac (would have needed that cac) and totally naked Soda got exc1 with cq.

27.5. ja 28.5. kisattiin perinteiset Uuraisen vesipelastuskisat. Kesän kisakausi alkaa Uuraisilta, olipa sitä ennen päästy treenaamaan tai ei. Tällä kertaa kisoihin oli ilmoitettu Niinan Lysti. Koska meidän leveysasteilla ei oltu päästy vielä edes uimaan ulkovesissä, mentiin kisaan ihan harjoittelematta. Vientihän se on Lystillä mikä takkusi viime kesänä ja niin se takkuaa edelleen. Lauantaina tuli pikkasen ohitusmetrejä ja vienti nollille, tulos 57/100 ja 2. sija alokasluokassa. Sunnunataina tultiin paremmin maalilinjalle, mutta se vienti edelleen. Sunnuntain tulos 65/100 pistettä, III-tulos ja taas 2. sija alokasluokassa. Ehkä pitää vähän treenata...
27.5. and 28.5. was the traditional water rescue competition season's start at Uurainen. We entered Niina's Lysti. We had not been able to train outside since it has been way too cold for it and it showed on Lysti's result. Lysti ended up being 2nd out of 7 novice class dogs both day. On Saturday we got 57/100 points and on Sunday 65/100 points. We might need to train a bit to improve the result. 

21.5. Sunnuntaina Riikassa kisattiin sekä nöffien erikoisnäyttely että ryhmänäyttely 2. ryhmälle. Aamusta aloitettiin erkkarilla. Justin voitti avoimen luokan ja sai Club winner-tittelin. PAras uros kehässä sijoitus oli 2. Paras uros erikoisnäyttelyssä oli Dreaming With Divergent Juoda Svaja "Demo", eli Tellervon isä, josta tuli voiton myötä myös Latvian muotovalio. Iltapäivällä kisattiin ryhmänäyttelyssä samalla porukalla ja tuloskin pitkälti sama, eli Demo 1. ja Justin 2. Tällä kertaa serti kuitenkin tuli Justinille, sillä Demo oli valioitunut aamulla. 
Onnea Demolle omistajineen. Komee jätkä! Ja onnea myös Kristalle ja Arjalle Wallu-bernin (Goldbear's Wallander) Latvian valiotittelistä.
Double show on Sunday. First we started with NF speciality where Justin won the open class and finally was BM2 after Tellervo's father Dreaming With Divergent Juoda Svaja "Demo". Afternoon we showed in group show and the result was the same, Demo 1st and Justin 2nd. Because Demo got his LV CH title from speciality, Justin got his second LV cac from this show. 
Cogratulations to Demo and his owners. He is just so stunning! And also Cogratulations to Krista and Arja for Wallu's (The bernese Goldbear's Wallander) new LV CH title!


20.5. Reissattiin mahtavien tyyppien ja mahtavien koirin kanssa Riikaan, Latviaan. Justin pyörähti lauantaina kehässä ja jälleen tuloksena se perinteinen VSP ja saatiin Latvian sertikin kokoelmaan. 
We started our wonderful weekend with the normal result as Justin was BOS at riga. Latvia. Now we also have that Latvian cac what we went there to get. 

ROP/BOB Hurtleberry Black Amber, tuomari/judge Marek Lewandowski, VSP/BOS Just In Time del Basaburua

29.4. Justinin ensimmäinen kehäkeikka Suomessa, Kiuruvedellä. Tuloksena VSP kera sertin, eli voi sanoa, että se saatiin mitä lähdettiin hakemaan. 
Justin's first show in Finland at Kiuruvesi. We got what we went there for when he ended up being BOS and got his finnish cac.

Just In Time del Basaburua VSP/BOS, tuomari/judge Juha Putkonen, ROP/BOB Rain Coast Losing My Mind In Private

10.4. Iloisesti Suomen puolella, mutta ei ihan vielä kotona. Liettuasta matkaan tarttui pieni nöffityttönen, joka meni sijoitukseen eteläiseen Suomeen, joten kotimatkalla toimitimme Tellervon omaan kotiinsa. Tellervosta lisätietoja omalla sivulla koirat-osiossa. Tervetuloa Suomeen Tellervo ja kiitos kasvattajalle luottamuksesta!
Almost home but not quite. I bought a newfy puppy from Lithuania and we delivered her to her co-owner on our way home. You can read more about Tellervo on her own page from My dogs-section. Welcome to Finland Tellervo and big thanks to Kennel Kilnioji Sirdis for all the trust!

Must Have Kilnioji Širdis "Tellervo"

9.4. Toinen näyttelypäivä Kaunasissa. Koska bernikehät oli merkitty alkavaksi iltapäivällä ja meillä oli pikkuisen kiire, että ehditään viimeiseen lauttaan kohti Suomea, päädyimme siihen, että Sodalla jää sunnuntain kehät välistä. Pojat ehtivät juuri ja juuri omansa pyörähtää. Tämä osoittautui varsin oikeaksi ratkaisuksi, sillä olimme satamassa 10 min. ennen lähtöporttien sulkemista. Justin kävi pokkaamassa saman sijoituksen kuin edellisenäkin päivänä, eli tulos ERI1, PU1, VSP ja sai sekä luokkasertin, että N-serti, tuomarina Tatjana Romanovskaja.
Second show day at Kaunas. Since bernese were judged so late we decided that Soda will not be show so we can head home and catch the last ferry to Finland. This appeared to the right choce since we made it to the harbor 10 minutes before gate closed. Justin was shown and his result was the same as yesterday EXC1, BM1, BOS and got himself cac and also that winner-cac, the judge was Tatjana Romanovskaja.

8.4. Pitkästä aikaa taas reissun päälle ja tällä kertaa kohteena Liettuan Kaunas. Mukana meillä oli koko autollinen koiria, kun Sada, Justin, Wallu ja pikku-Winston lähtivät näyttelyhommiin. Lauantaina Soda oli valioluokassa eri2, niin lähellä, mutta niin kaukana. Justin sen sijaan pokkasi vaadittavat, eli oli ERI1, PU1, VSP ja sai sekä luokkasertin, että N-sertin. Tuomarina molemmilla oli Mariya Werbitskaja.
Long time, no travel. So we packed our car and headed to Kaunas. Lithuania for some shows. Soda was exc2, so it was so close but still so far. Justin got what we came there for and ended up being EXC1, BM1, BOS and got himself cac and also that winner-cac. Both breeds were judged by Mariya Werbitskaja.

Justin ja Krista Kaunasissa. Sää oli jo varsin keväinen./ Justin with his handler Krista at Kaunas.


Soda ja pojat, eli reissubernikolmikko Winston (Tulipanos Berni a Brut), Soda ja Wallu (Goldbear's Wallander)/ Soda's posse Winston (Tulipanos Berni Xtra Brut), Soda ja Wallu (Goldbear's Wallander)

31.3. Pepperita's juhlii, kun ensimmäinen pentueeni täyttää 7 vuotta. Kaikki sankarit ovat vielä hyvissä voimissa, joten onnea Salsa, Lysti, Muru, Taco, Rene ja Otso!
Party time at Pepperita's! First litter to my kennel is celebrating their 7th birthday.  Congratulations Salsa, Lysti, Muru, Taco, Rene and Otso!


23.3. Kesäpoika on saapunut tiluksille. Just In Time del Basaburua saapui kesävieraaksi näyttelyihin ja jalostushommiin. Justinille on oma sivu koirat-sivulla.
Justin is in the house! Just In Time del Basaburua arrived to spend summer with us. We are planning on doing some shows and dating some bitches. Justin has his own page under my dogs.

20.3. Uutisia, joita kukaan kasvattaja ei haluaisi kuulla. Pepperita's OneCoconut'n'SomeRum on siirtynyt koirien taivaaseen. Rommi hävisi taistelun haimanvajaatoimintaa vastaan ja meidän keinot oli katsottu hoitojen osalta.
Pepperita's OneCoconut'n'SomeRum lost her battle and now she can rest in peace.


19.2. Mahottoman hyvä uutisia taas balttian reissaajilta. Veena näytti nuoremmille mistä se nöffi on tehty ja pokkasi lisää titteleitä itselleen. Liettuan Panevezysissä tuloksena VET ERI1 VETSERTI ROPVET BIS-5 VET -> LT & BALT VetMVA, rodun tuomaroi Valentinas Stiklius ja bisveteraani-kehän Vytautas Baranauskas. Onnea Tuula ja Jari sekä Veenan kasvattaja Kirsi, kennel Goldbear's

More good news from down south. Veena did it again. This time she shined in Panevezys Lithuania. She finished with style VET EXC1 VETCAC BOBVET BIS-5 VET -> LT & BALT VetCH. The breed judge was Valentinas Stiklius and bisvet was judged by Vytautas Baranauskas. Congratulations to Tuula and Jari and also to Veena's breeder Kirsi, kennel Goldbear's.

18.2. Manin ensimmäisen pentueen se pienin pentu, se onneton pikkutoukka, joka etsi kotiaan luovutusiän jälkeen ja päätyi vain hoitoon Tuulan ja Jarin luo. No, sitä hoitoa on nyt kestänyt yli kahdeksan vuotta ja onnettomasta pikkutoukasta on kasvanut kaunis Veena, joka seuraa emänsä jalanjälkiä valloittaessaan veteraanikehiä. Tänään Latvian Valmierassa  Veena hienosti VET ERI1 SA VETSERTI ROPVET PN4 VALMIERA VV-17 -> LV VetMVA, tuomarina Miroslaw Redlicki. Onnea Tuula, Jari ja kasvattaja-Kirsi!

Great nows from Valmiera, Latvia. Mani's "puppy" Veena was shown in veteran class and gained again another champion title. VET EXC1 CQ VETCAC BOBVET BB4 VALMIERA VW-17 -> LV VetCH. Congratulations to Tuula, Jari and Kirsi the breeder!

17.2. Ensimmäiset Sodan ja Leon pennut kävivät lonkka- ja kyynärkuvissa. Toisesta päästä tuli hyvä tuloksia, toisesta ei aivan toivotunlaisia.
Pepperita's Happy and So Hypnotiq "Isla" C/B, 0/0
Pepperita's Happy When It Rains "Alma" E/E, 0/0
Pepperita's Happy Roar of A Lion "Nalle" C/C, 0/0

First buch of Soda's and Leo's puppies got  their x-rays done. All clear on elbows but hips I would have hoped to be much better.

21.1. Oulun Seudun Bernien vuosikokous pidettiin Varjakassa ja alajaostovetäjän pesti jatkuu. Kiitos jäsenistölle luottamuksesta!

Oulun Seudun Bernit had their annual meeting and I was selected their club president yet again. Thank you for your trust!

14.1. Kajaani KV, eli se perinteinen Kajaanin näyttelykeikka, joka avaa aina kivasti näyttelyvuoden. Tällä kertaa oli jopa ihan omakin koira ilmoitettu. Soda pyörähti kehässä Kristan kanssa ja tätiberni sai kyllä ihan oman näköisensä arvostelun tuloksella VAL ERI4, tuomarina Veli-Pekka Kumpumäki.

Kajaani international is traditionally the first show for the new season for us and so it was again this year. Soda was shown and got CH EXC4, judge was Veli-Pekka Kumpumäki.

9.1. Taas mittariin vuosi lisää. Onnea Rommi ja Hayden!! One-pentue tänään 2 vuotta.

One-litter turns 2 years today. Happy Birthday Rommi and Hayden!!

Hyvää Uutta Vuotta 2017!
Happy New Year 2017!

24.12. Hyvää Joulua kaikille ystäville ja tutuille!
Merry Christamas to all our friends near and far!


14.12. Tomas T. Tuhohyönteinen, eli Flyer Rojaus Bernas, täyttää tänään kokonaista yhden vuoden. Hyvää synttäriä rakas sähikäinen!

Happy 1st Birthday Tomas!


12.12. Tiimin etäjäsen, sijoitusnarttumme Goldbear's Amber Rose "Muska" kävi lonkka- ja kyynärkuvissa. Tulokseen ei voi olla muuta kun tyytyväinen, kun kennelliitosta vahvistettiin A/A, 0/0. Sen lisäksi, että Muska on mahottoman nätti, niin on vielä priimaa luustoltaakin.

Our co-owned bitch Goldbear's Amber Rose "Muska" had her xrays done. Hips A/A, elbows 0/0 said our kennel club and we coud not be happier.

10.-11.12. Kävästiin Muskan kanssa messarissa keikka treffaamassa sisaruksia ja kasvattaja-Kirsiä. Kehässäkin Muska kävi kasvattajan kanssa ja lauantaina EH, tuomarina Nina Lönner-Andersson ja sunnuntaina ERI, tuomarina Marjo Järventölä. Helsingistä Muska jatkoi sitten kasvattajan kyydillä Alajärvelle ja me aloimme jännittää maanantain kuvaustuloksia.
Mukana Helsingin-keikalla minulla oli myös ystäväni nöffinartu, joka pokkasi molempinä päivinä junnu-tittelit kotiin. Onnea Ansku, kennel Flying Tail's! Brenda oli kyllä mainio matkalainen.
I took Muska with me to winner shows to Helsinki. Muska was shown both days. On Saturday she got VG, the judge was Nina Lönner- Andersson, and on Sunday she got EXC, the judge was Marjo Järventölä.

I had also my friend's newfy female with me to take to Helsinki. She had best weekend possible since she got both junior-titles. Congratulations Ansku, kennel Flying Tail's! Brenda is just so lovely!

15.-16.10. Rakveressä näyttelyreissulla. Lähdettiin Tomaksen, Wallun ja Kristan kanssa käymään Viron puolella. Mukaan saatiin Manin Veena-tyttö omistajiensa ja koirakämppistensä kanssa. Tomaksella oli ihan ok arvostelut, mutta tuomareiden mielestä jätkä saa vielä miehistyä ja tuloksena eh molempina päivinä. Mukana olleista valiokoirista kaikki saivat sen mitä lähtivät hakemaan, eli ei huono keikka ollenkaan. Erityisen ylpeä olen Manin Veen-tyttärestä (Goldbear's Eloveena Girl), joka sai tittelilistaansa ensimmäisen veteraanivaliotittelin. Veena seuraa äitinsä jalanjälkiä. 

Show trip to Rakvere, Estonia. Tomas was shown on two shows and he got VG from both. He needs to mature a lot still. I am also pleased to inform that Mani's puppy from her first litter got her first veteran title. So proud of Veena! She is in superb condition. Congrats Tuula, Jari and Kirsi! Veena is so lovely. 

Kuvassa Manin Veena-tytär, C.I.B FI NO RU EE LT LV BALT MVA EE LV LT BALT JMVA BALT JV-09 EE VMVA Goldbear's Eloveena Girl./
Mani's puppy Veena C.I.B FI NO RU EE LT LV BALT MVA EE LV LT BALT JMVA BALT JV-09 EE VMVA Goldbear's Eloveena Girl.

29.9. Kamalin päivä ikinä. Tulin töistä kotiin, päästin koirat normaaliin tapaan ulos, mutta Mania ei näkynytkään. Löysin sen omalta paikaltaan nukkumassa viimeistä untaan :( Toivon, että tätä päivää ei olisi tullut vielä pitkään aikaan, mutta siitä voi olla onnellinen, että Mani sai lähtä rauhassa omalla paikalla nukkuessaan saappaat jalassa. Aamulla ei ollut vielä nähtävissä mittään merkkejä, vaan mummo touhotti mukana menossa omaan tapaansa. 

Today was the worst day ever. I came home from work and found out that Mani had passed away during the day. She had passed away while at sleep on her normal place. 


18.9. Limingan ryhmänäyttely, tai oikeastaan Äimäraution ryhmänäyttely, kun Limingan näyttelypaikka jäi liian pieneksi ja näyttely jouduttiin siirtämään Limingasta Ouluun. En valita, sillä näyttelymatka lyheni puolella tunnilla. Kehässä mukana oli täys kattaus ja aamulla kehänlaidalle tavaroita kasatessa kävi mielessä, että jos seuraavaan näyttelyyn vain yhden koiran kanssa Berneissä tuomarina Tino Pehar ja kehässä meillä Tomas (JUN EH3, kunnioitettavassa 9kk ja 3pv iässä), Alma sodantytär (JUN ERI2, ensiesiintyminen näyttelyissä) sekä Soda ite (VAL ERI1, SA). Nöffeissä tuomarina Oliver Simon ja mukana olivat äiti ja tytär, eli Mani (VET ERI1, SA, PN2, ROP-vet) ja Lysti (AVO ERI). Manille nämä olivat varmaan tämän vuoden viimeiset kekkerit, joten roppivetti oli ihan kiva päätös tälle kaudelle. Katsotaan missä kunnossa muori on ensi kesänä. Jos kunto antaa myöten, niin kai me ainakin erkkariin vielä sitten.

Liminka group show. Our team was there with six dogs. Tomas at the age of 9 months and 3 days was in his first official show and got JUN VG3, Soda’s puppy Alma was also shown for the first time and she was JUN EXC2 and Soda herself was CH EXC1, CQ. Bernese were judged by Mr. Tino Pehar. Newfies were judged by Mr. Oliver Simon and we showed his Mani and Lysti. Lysti got OPEN EXC and Mani was VET EXC1, CQ, BB2, BOB-VET. Nice ending to the show summer.


VSP-vet Newf Mermaid Here I Come ROP-vet Goldbear's Youmustbejoking/ BOS-vet Newf Mermaid Here I Come BOB-vet Goldbear's Youmustbejoking

11.9. Toinen päivä rotumestiksiä ja tänään kisaamassa olivat samat tiimiläiset kuin edellisenä päivänäkin. Ja pitkälti samoin vinkein. Reneä ei nyt vaan huvittanut ja lähtöaika ylittyi useammassa liikkeessä. Lysti taas teki kaiken, mutta samoin kun edellisenä päivänä, päätti viennissä käydä vain näyttämässä damia veneellä. Niin lähellä, mutta niin kaukana. Tulospuolelta Lysti sai kuitenin III-tuloksen pistein 74/100 ja sijoittui alokasluokan toiseksi. Renelle ei tänään pisteitä. Rene, Lysti ja tyyppien serkkupoika Hessu kisasivat joukkuekisassa joukkueena ja sijoittuivat hienosti pronssille. Onnea kaikille!

Second day of chamionship competitions. Lysti did the same thing she did yesterday so no full score today either. Today's points were 74/100 and Lysti was placed 2nd in the novice class. Rene was not in a mood for competing so no points for him today. Lysti, Rene and their cousin Hessu formed a team and their team was placed 3rd. Congratulations to all!
 

10.9. Historian ensimmäiset Newfoundlandinkoirien vesipelastuksen rotumestaruuskisat ja tottahan sinne piti paikanpäälle päästä. Salsan kanssa oltiin vain kannustusjoukoissa, mutta kisaamassa tiimiläisistä olivat Lysti (ALO) ja Rene (VOI). Lystillä jäi ykköstulos muutamasta sentistä kiinni, kun nöffi päätti viennissä käydä vain näyttämässä damia veneellä. Kisassahan sitä kannattaa tuollainen keksiä, kun treeneissä ratkotut ongelmat on olleet ihan toisenlaisia. Noh, pisteitä jäi kuitenkin III-tuloksen verran, 68/100. Reneä ei tänään huvittanut. Paljon mieluumin poika olisi lämmitellyt rannassa narttuja ja seilaillut ulapalla baywatch-tyyliin. Renelle ei tulosta tänään.

Samaan aikaan kun me olimme vepeilemässä Krista ja Tomas piipahtivat Siikajoen pentunäyttelyssä Tomaksen viimeisissä pentukehäkisoissa. Tulos hienosti 1 KP, ROP-PENTU. Tuomarina Anita Al-Bachy, jonka arvostelusta todellakin oman koiransa tunnisti hyvine puolineen ja puutteineen.

First newfoundland water resque championship competition ever. This was one thing I was not going to miss. Salsa is still on sick leave but Lysti was entered so I went to Tampere with Niina. Lysti did well. She got 68/100 points. Still some more training to do mut full score was so so close. Rene was also entered but this was not his day.

Tomas was shown at Siikajoki puppy show and he was BOB-puppy. This was his last show in puppy class. Soon he will be a junior.


ROP-pentu Flyer Rojaus Bernar VSP-pentu Dolce Vita von Romanshof/BOB-puppy Flyer Rojaus Bernar BOS-puppy Dolce Vita von Romanshof

28.8. Yppärin ryhmänäyttely. Erkkarista kotiutuessa piipahdettiin matkalla (ajettiin siis Suomen halki aamutuimaan ihan tarkoituksella) Yppärin ryhmänäyttelyssä. Kehään oli ilmoitettu Tomas, Soda ja Mani. Tomas oli kehässä ensimmäistä kertaa pentuluokassa ja hienosti tuloksella 1, kp, ROP-PENTU. Sodalla meinasi homma lähteä vähän tassusta ja kehässä olo oli pikkaisen lennokasta, mutta silti täti-berninkin tulos hienosti VAL ERI1, SA, PN3. Bernit tuomaroi Tuula Savolainen. Manilla oli jo vähän kisaväsymystä, mutta hienosti mumma silti jaksoi VET ERI1, SA, PN4, VSP-VET arvoisesti. Nöffit tuomaroi Anita Al-Bachy.

Group show at Yppäri. Tomas was shown for the first time and he was BOB-puppy. Soda got CH EXC1, CQ, BB3. Bernese were judged by Tuula Savolainen. Newfies were judged by Anita Al-Bachy and we showed Mani to her. Mani was VET EXC1, CQ, BB4, BOS-vet.
 

27.8. Nöffierkkari Kuopiossa ja oikein mukava viikonloppu mukavassa seurassa. Tiimistä oli paikalla Mani, Lysti ja Rene. Mani sai liian karvan taki EH:n, mutta muut olivat erinomaisia. Erkkarin ehdottoman parasta antia oli, kun saimme esittää Manin jälkeläisryhmän, jossa olivat veteraani-ikäiset Veena (Goldbear's Eloveena Girl) ja Amos (Goldbear's Easy Come Easy Go) sekä Lysti ja Rene. Olimme kolmansia jälkeläisluokissa, mutta Mani oli ainut narttu jolla oli jälkeläisryhmä ja ryhmä kokonaisikä oli paljon muita korkeampi. Hieno ryhmä kaikkinensa! Kiitos kaikille jotka auttoivat ryhmän esittämisessä sekä tietenkin Manin tenavien omistajille koirien hyvästä hoidosta.

Myös Muru manintyttö poikkesi moikkaamassa sisaruksiaan. Oikein mussukka oli Murukin. Saatiin otettua kivat ryhmäkuvat Manista pentuineen. Selkeästi meidän poseeraustaidot on kehittyneet sitten viime Kuopion erkkarin, jolloin rivistön kokoaminen oli melkoista hämmennystä.

Newfy speciality at Kuopio. We had awesome weekend with some fantastic friends. Mani, Lysti and Rene were shown. Lysti and Rene got EXC and Mani had too much coat so only VG for her. We also showed Mani's progeny that had Veena (Goldbear's Eloveena Girl) ja Amos (Goldbear's Easy Come Easy Go) sekä Lysti (P's Piece of My Heart) ja Rene (P's Piece of Cake) and placed BIS3. Awesome!


Pepperita's One Heart Full of Joy "Hayden", Pepperita's Piece of My Heart "Lysti", Goldbear's Youmustbejoking "Mani"


Pepperita's Piece of Cake "Rene", Pepperita's Piece of My Heart "Lysti", Goldbear's Youmustbejoking "Mani", Pepperita's Piece of Art "Muru"


Goldbear's Eloveena Girl "Veena", Goldbear's Youmustbejoking "Mani", Goldbear's Easy Come Easy Go "Amos"

21.8. Oulun vepekoe. Oltiin Salsan kanssa ilmottauduttu Oulun vepekokeeseen, mutta Salsa on nyt sairaslomalle. Onneksi Niina oli myös ilmoittanut Lystin ihkaensimmäisiin vepekokeisiinsa, joten pääsin kisaamaan apuohjaajan hommissa. Lystin kanssa on treenattu periaatteessa ainoastaan pari kuukautta tänä kesänä, joten tulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen. Se vientihän se ei lähtenyt, mutta muut liikkeet tehtiin lähes täysin pistein. Tuloksena III-tulos pisteillä 74/100. Onnea Niina ja Lysti! Mahtava kisauran aloitus

Water resque competition at Oulu. It was Lysti's first competition and we got 74/100 points. Well done Niina and Lysti. So proud of you two!
 

20.8. Sennen rallytokomestaruuskisat Oulunsalossa. Koska OSB järjesti tänävuonna sennenkoirien rallytokon rotumestaruuskisat, niin pitihän sinne ilmoittautua. Mani pääsi(joutui) lisäksi nollakoiraksi VOI- ja MES-luokkiin, kun alkuperäinen nollakoira aloitti juoksut juuri edellisenä iltana ja emme ehtineet saada siihen paikkaajaa. Vähän otti mummalla koville selvittää kaksi kisarataa saman aamupäivän aikana ja siihen käytösruudut päälle, mutta kunnialla selvittiin, vaikka aikaa meillä meni radalla tooooooosi kauan. Soda kisasi virallisessa luokassa ja sai toisen alon hyväksytyn tuloksen. Nyt meidän pitää katsella jostain vielä yksi kisa, jossa olisi joku muut tuomarina, sillä meillä on nyt nämä molemmat tulokset Tytti Lintenhoferilta. Soda oli myös OSB:n joukkueessa, joka voitti upeasti kultaa joukkuekisassa. Onnea OSB:n joukkue, rotumestari sekä muut tuloksia tehneet!

Rally obedience competitions at Oulunsalo. Soda did great and get her second approved score! Well done my sweetheart!

13.8. Överkalix, Ruotsi. Pitkästä aikaa Ruotsin puolelle näytelmiin oman koiran kanssa. Ajeltiin Kristan kanssa pikakeikka Överkalixin näyttelyssä Sodan ja Wallun (Goldbear’s Wallander) kanssa. Wallu sai sen mitä lähdettiin hakemaan, eli saa lisätä titteleihinsä SE MVA. Sodalla se ruotsin serti antaa vielä odottaa itseään. Sodan tulos VAL ERI2 ja tuomarin mielestä tätibernillä oli liikaa tätivatsaa.

Överkalix show at Sweden. We had nice trip so Sweden. Soda took her friend Wallu with and drove to Överkalix. Soda's hunt for cac still goes on but Wallu got his SE cac and is now SE CH.
 

2.8. Hyvää Syntymäpäivää Soda!

Happy Birthday Soda!

1.8. Onnea 1-vuotispäivänä Pepperita’s Happy-pentue, eli Isla, Alma, Tessa, Xena, Asta, Alma, Nalle ja Onni!

Happy Birthday Pepperita's Happy-litter 1 years today!
 

30.7. Bernierkkarissa Jyväskylässä, ei omia koiria kehässä, mutta kiva oli käydä katselemassa kehiä ja nähdä tuttuja sekä paljon kauniita koiria.

Bernese speciality at Jyväskylä. We went there just to see fantastic dogs. My own dog's stayed at home.
 

22.7. Ku hyvää yrittää, niin priimaa pukkaa tulemaan. Tänään oli viimein lausuttu Hayden lystintytön (Pepperita's Oneheartfullofjoy) viralliset kuvat, ku ne saatiin matkaan. A/A, 0/0 ja selkäkin näytti epävirallisissa kuvissa puhtaalta. Muut tutkimukset on tehty jo aikasemmin ja neki oli ok. /
So so happy! Pepperita's Oneheartfullofjoy "Hayden" (Nemiron Pina Colada - Pepperita's Piece of My Heart) hips A/A, elbows 0/0, patellas 0/0 and heart healthy.
 

9.7. Oulu KV ja perinteinen sukukokous. Tänäkään vuonna ei omia koiria oltu ilmotettu Oulun KV-näyttelyyn. Tai oli sinne ilmoitettu tuo sijoitustyttö Hayden, mutta sankari päätti sitten pudottaa kaikki karvansa, joten eipä ollut kehään asiaa. Näyttelypäivän jälkeen kuitenkin käytiin perinteisellä sukutapaamisella Nallikarissa, eli Lysti ja Mani kävivät moikkaamassa Haydeniä. Kovin moni asia ei ole vuodessa muuttunut.

Oulu international show. I did not have any own dogs entered so went there only as tourist. Later that day we had our traditional family meeting as Hayden, Lysti and Mani saw eachother at Nallikari.

26.6. Ilmassa on suuren juhlan tuntua, kun yksi uusi etappi Mani-nöffin elämässä on taas saavutettu. Kahdeksan vuotta sitten me urakoitiin Nurmossa maailmaan mini-Maneja, eli Goldbear's E-sarjan nöffeille tulee tänään veteraani-ikä mittariin. Onnea kaikille ”pienille” tenaville! Manin ensimmäinen pentue on siis jo veteraani-iässä ja mamma itsekin vielä porskuttaa varsin hyvissä voinneissa.

Mani's first litter turns 8-years. Veteran mom has now veteran puppies. Congratulations!
 

10.-12.6. Nöffien vepeleirillä kouluttamassa. Leirillä oli saatu hienosti täyteen ja lähes kaikki leiriläiset olivat nöffejä. Tiimistä mukana olivat Lysti ja Rommi. Itse olin kouluttamassa molempina päivinä hukkuva-rastilla. Sää suosi, vaikka alustavan ennustuksen mukaisesti kassiin oli pakattu välihousuja, villasukkia ja core-tex vaatteita. Oikein mukava leiri. Ehkä seuraavalle leirille pääsisi sitten jo oman koirankin kanssa treenailemaan. Nyt mukana olivat vain Mani-mummo ja pikku-Tomas, sillä leirille alunperin ilmoitettu Salsa loukkasi itsensä ja on uimakiellossa nyt jonkin aikaa.

Newfy water resque camp. I did not have my own dogs there as campers but I was there to teach. Lysti and Rommi were there to learn and both of them did really well.


Pepperita's One Coconut'n'SomeRum "Rommi", Pepperita's Piece of My Heart "Lysti", Goldbear's Youmustbejoking "Mani"

4.6. Näyttelykeikalla Kuhmossa. Ajeltiin käymään Kuhmon ryhmiksessä Manin, Sodan ja Cecarin kanssa. Krista hoiti tuon handlaus-puolen, mutta eksyinpä minäkin kehään Wallun narun päässä, kun Cecar ja Wallu kisasivat samassa luokassa valiouroksissa sekä paras uros-kisassa. Soda oli VAL ERI1, mutta ei sen enempää tätibernille tällä kertaa. Se viimenen serti antaa edelleenkin odottaa itseään. Manilla meni sitten niin sanotusti putkeen. Tuloksena hienosti VET ERI1, SA, PN1, VSP, ROP-VET. Nöffit ja bernit tuomaroi Anita Al-Bachy. Jäätiin ihan huvikseen vaan isoon kehään, kun ei ollut kamala kiire mihinkään. Ja kannatti jäädä, sillä Mani pokkasi BIS2-vet sijoituksen, tuomarina Leni Finne.
Kuhmo group show. Soda CH EXC1 and Mani VET EXC1, CQ, BB1, BOS and BOB-Vet. At the end she was also BIS2-veteran. Breeds were judged by Anita Al-Bachy and Bis-veteran was judged by Leni Finne.

VSP, ROP-vet Goldbear's Youmustbejoking ROP Vaskipuron Herkules Hirmuinen/ BOS, BOB-vet Goldbear's Youmustbejoking BOB Vaskipuron Herkules Hirmuinen

29.5. Piteå kr. Rene-poika tuli viikonloppuvisiitille, sillä se oli ilmoitettu Piteån, mutta tulospuolelta meni niin nokan edestä kuin olla ja voi. Tuloksena VAL ERI2, SA, PU, vara-serti. Noh, uutta suunnitelmaa kehiin, eiköhän se oikea sertikin sieltä vielä tule. Oli todella mukava nähdä Reneäkin pitkästä aikaa. On se vaan sellanen mussukka. Kovin samat vinkeet kun emällään.

Pepperita's One Coconut'n'Some Rum, nyt virallisesti patellat 0/0 ja silmät terveet.

Piteå show. Rene was shown and he got CH EXC2, CQ, BM3, res-cac. So close but still so far.

Pepperita's One Coconut'n'SomeRum got her eyes and patellas tested. She has patellas 0/0 and eyes heatlhy.


Rene (P's Piece of Cake) valmistautuu näyttelyyn/ Rene getting ready for show

20.5. Suomen Newfoundlandinkoirayhdistyksen pistekisatulokset on julkaistu ja taas oli tiimiläisiä listalla. Pepperita's Piece of Gold ” Salsa” Vesipeto 2. ja Pepperita's One Heart Full of Joy ”Hayden” Vuoden pentu 1. Mahtava homma! Onnea Haydenin porukoille!

Our breed club's dog of the year 2015 results came and there was two Pepperita's dogs on the list. Pepperita's Piece of Gold was 2nd on water resque and Pepperita's One Heart Full of Joy ”Hayden” was Puppy of the Year 1st!
 

15.5. Ryhmänäyttely Nurmossa. Käytiin pitkästä aikaa porukalla näyttelyhommissa. Kehässä oli Soda (VAL ERI2, SA) ja Mani (VET ERI2, SA). Näyttelyn jälkeen treffattiin Xenaa ja Astaa. Meillä oli mukana myös tyttöjen sisko Alma. Harmittavasti ilmat eivät meitä suosineet, vaan vettä alkoi satamaan, joten miittinki jäi melko lyhyeksi, mutta oli kyllä mukava nähdä tenavia.

Group show at Nurmo. We had Soda and Mani with us. Soda got EXC2, CQ and Mani EXC2, CQ. We also met some Soda's puppies as Xena and Asta game to meet us. It was awesome to see them. We got also Alma with us so the siblings had nice meeting and mom-Soda got to meet them too.

Pepperita's Happy As The Sun "Asta", Ridon Hennet Hypnotiq "Soda", Pepperita's Happy When It Rains "Alma", Pepperita's Happy Hooligan "Xena"

5.5. Mätsärissä Muhoksella. Kävästiin porukalla mätsäröimässä Muhoksella. Isla sai sinisen nauhan, eikä enää jatkosijoitusta. Alma, Nalle ja Tomas olivat sitten peräkanaa kaikki punaisten saaneiden kehässä ja pienin sankari kiri ittensä taas palkintosijoille, kun Tomas oli punaisten pentujen kolmas. Hyvin järjestetyt kekkerit ja paljon porukkaa.
Match Show at Muhos. We had some Soda's puppies with us. Isla got blue ribbon. Alma, Nalle and little-Tomas got red ribbon and Tomas was placed 3rd on their class.
 

1.5. Tomaksen kanssa ensimmäisessä mätsärissä Oulussa. Pieni mies esiintyi todella hienosti ja tuloskin oli mukava punaisten pentujen 1 ja lopuksi vielä BIS4.

Tomas entered to his first Match Show. The result was nice 1st place on puppies with red ribbon and finally BIS4.11.4. Ja Haydenin terveystarkkipäivä. Hayden, eli Pepperita's One Heart Full of Joy, kävi terveystarkastuksessa ja otettiin virallisia tutkimuksia. Sydän ja polvet oli täysin terveet, silmätkin muilta osin, mutta löytyi MRD-poimu. Onneksi tämä muutos ei vaikuta koiraan itseensä mitenkään, eikä mahdolliseen jalostuskäyttöön, mutta pitää etsiä pariksi uros jolla tuota poimua ei ole. 
Hayden got some health screenings done. Her heart and patellas were clean but she had MRD on her other eye. Luckily this does not affect her or our breeding plans. 
 
2.4. Ajeltiin Kemijärvelle ja koska Soda oli kotona sairaslomailemassa, mukana oli vain Mani. Tuomarina Tuula Savolainen ja tuloksena 10v rouvalle oli Eri1, sa, PN3 ja VSP-vet.
Kemijärvi show and since Soda was on sick leave Mani was only one to enter. She ended up vet exc1, cq, bb3, and bos-vet.

BOB-VET Newf Mermaid Here I Come and BOS-VET Goldbear's Youmustbejoking


31.3. Salsa 6 vuotta! Onnea Salsa ja koko Piece of-pentue!
Salsa's 6th birthday. Congratulations Salsa and the rest of Piece of-litter!


25.3. Lensin Liettuaan Vilnaan hakemaan tiimiin uutta jäsentä ja tytöille päiviin vauhdittajaa. Meidän tiimiin siis liittyi pieni maahanmuuttajapoika, kun Flyer Rojaus Bernas lensi Suomeen. Kutsumanimekseen hän sai Tomas. Tomas on yhteisomistuksessa hyvän ystäväni Krista Vaitiniemen kanssa. 
Today I flew to Lithuania, Vilnius to pick up our new team member. Welcome home Flyer Rojaus Bernas "Tomas". Tomas is co-owned with my good friend Krista Vaitiniemi. Thank you Jovita and Erikas Piskunovas for trusting Tomas to us!


14.3. Salsa valittiin toiseksi Suomen Newfoundlandinkoirayhdistyksen ja FitDogin kummikoirista. Salsa saa kesäksi treenihommiin testattavaksi noita FitDogin tuotteita.
Salsa was selected to be one of FitDog's sponsored dogs. She get FitDog products for her summer training.

8.3. ONNEA MANI! Täyden kympin lady <3
It is Mani's 10th birthday <3

31.1. Toinen päivä Narvassa ja tulokset tytöillä nyt eri päin. Eli tänään Hayden oli ERI2, SA, PN3 ja silläkin junnuserti kuonon edestä. Muska oli taas tuomarin mielestä liian pieni ja tuloksena EH.
Today was second day at Narva. Hayden was Exc2, SQ, BB3 and Muska was too small and got only VG.

30.1. Narva-city go go ja näyttelyihin käy tiemme. Kehässä tiimiläisistä Hayden ja Muska. Hayden voitti luokkansa, mutta sai vain EH:n, koska oli tuomarin mielestä vielä liian pentumainen. Muskallakin junnuserti meni kuonon edestä, kun tulos ERI2, SA, PN4, mutta hieno debyytti junnuluokassa, kun ikää karvan verran päälle 9kk.

Suomessa tiimiläisistä Rommi (OneCOconut'n'SomeRum) kävi Parkanossa kehät erinomaisen ja luokkavoiton arvoisesti.

Narva dog show and Hayden and Muska were representing our team. Hayden got only VG because she was too babylike. Muska got Excellent 2nd with sq and finished BB4.
Same time in Finland Rommi was shown in Parkano with EXC1.


9.1.2016 Pepperita's One-pentue, eli Onnea Hayden ja Rommi 1v!
Pepperita's One-litter 1 years old! Congratulations Hayden and Rommi!


Hyvää Uutta Vuotta 2016!
Happy New Year 2016!

VANHAT UUTISET/ OLD NEWS