VANHOJA UUTISIA, GAMMLA NYHETER, OLD NEWS

6.9. Reissattiin Lystin, Manin ja Lystin emännän Niinan kanssa Äänekoskelle ryhmänäyttelyyn. Näyttelyyn oli ilmoitettu myös Lystin Rommi tytär, eli pienimuotoinen tiimi miittinki pidettiin kehänlaidalla. Kaikilla meni kehässä erinomaisesti. Rommi oli rop-pentu, Mani rop-veteraani ja Lysti avoimessa luokassa eri3. Alla on muutama kuvanen rytmiryhmästä :)
We drove to Äänekoski for show and to meet Lysti's puppy Rommi. All team members shown got excellent evaluations. Rommi was bob-puppy, Mani bob-veteran and Lysti got Exc3 from open class. Here is some pictures we took after the show.
rop-pentu
Rommi Rop-pentu/ Rommi Bob-puppy

Rommi ja Lysti
Rommi ja Lysti-äippä/ Rommi and mom Lysti.

3 sukupolvea
Rommi, Lysti-äiti ja Mani-mummo/ Rommi, mom Lysti and grandmom Mani

30.8. Hayden kävi taas näyttäytymässä kehässä ja oikein mukavalla arvostelulla oli jälleen ROP-pentu Tervakosken KV-näyttelyssä. Onnea jälleen Hayden ja huoltojoukot!
Hayden BOB-puppy again. This time she was shown at Tervakoski international dog show. 


29.8. Pennuilla mittarissa 4vk, jalat alla ja ääni auki :)  Reviiri on laajentunut keittiön lisäksi olohuoneeseen sekä takapihalle. Otettiin ensimmäiset ryhmäkuvatkin, joka onnistui vielä melko helposti, mutta vauhti lisääntyy päivä päivältä, joten ens viikko voikin olla ihan eri asia.
Salsa korkkasi uuden lajin, kun kokeiltiin rallytokoa. Vielä ei ihan kiinnostus riittänyt koko radalle, kun palkkaa ei saanutkaan välillä, mutta niin minä vähän arvelinkin, että tulee käymään. Saatiin me kuitenkin 55/100 pistettä. Ihan ei riittänyt tulokseen, mutta lisää treeniä ja uusiin kisoihin.
Salsa started her rallyobedience trials. We got only 55/100 points but it is a good start and now we know what we need to do. 
Puppies are 4 weeks old and they have taken over the whole house. This week we took group pictures too. So here are first two boys and then all six girls.
Pojat
Pojat 4vk/ Boys 4 weeks

Tytot 4vk
Tytöt 4vk/ Girls 4 weeks

23.8. Hayden Heinolassa ROP-pentu ja tällä kertaa arvostelussa sanottiin mm.: "Ihastuttava iloinen pentu." Sitähän se pikku-H todellakin on :)
Hayden BOB-puppy at Heinola international dog show.

22.8. Pennut 3vk vanhoja ja kaikilla on jo silmät auki. Kiinteän maistelua on aloitettu ja hyvin näyttäisi uppoavan.
Hayden Kouvolassa tänään Pen1, mutta jäi ilman kp:tä koska oli liian vauvamainen.
Puppies are 3 weeks old. Their eyes are open and they have started to eat solid food.
Today Hayden was only 1st female puppy but did not get HP because she was too puppylike. At the age of 7 months. Who would have seen that coming :)

15.8. Tenavat ovat jo 2vk vanhoja. Silmät alkavat raottua ja möhömahat nousta jaloilleen. Ensimmäinen matolääkesatsi nautittu ja oli yllättävän hyvää.
Puppies 2 weeks old. Their eyes have started to open and all puppies are getting on their feet and wobbling around. 

8.8. Pennut ovat jo viikon vanhoja. Ensimmäiset yksittäiskuvat otettiin tänään ja jokainen pentu sai oman värinsä. Kahden pennun pannat ovat vielä postissa, mutta seuraavaan kuvaussessioon nekin saavat omanväriset pantansa. Pentujen viikko on kulunut nukkuen ja syöden. Molempia on harrastettu antaumuksella :) Hieman harjoitellaan jo hoippumista neljällä jalalla, mutta suurimman osan ajasta vielä ryömitään maha maata viistäen.
Puppies are already 1 week old and they had their first photoshoot and got each their own colors. Two of the puppies do not have their own colloar in their own color yet but they should arrive by post any day so all of the puppies will have their collars next week. 


2.8. Soda-prinsessa synttäri! Kakkua ja muita festiviteettejä pennunhoidon lomassa.
It's Soda's Birthday! 


1.8. Tiimissä tapahtuu! Sodan ja Leon pennut päättivät putkahtaa maailmaan yöllä. Nyt siis tiimin ensimmäiset bernipennut möyrii pentulaatikossa. Sodan hoidettavana on akkavaltainen lauma, eli 6 narttua ja 2 urosta. <3
Soda and Leo got puppies. Our first bernese-litter is here. 6 females and 2 males were born during the night. <3


Pentujen lisäksi myös tiimin vanhemmat jäsenet ovat kunnostautuneet näyttelysaralla, kun Hayden osallistui toiseen pentunäyttelyynsä, tällä kertaa Luumäellä ja pokkasi jälleen ROP-pentusijoituksen ja lisäksi lopuksi vielä RYP2. Mahtavaa Hayden ja Onnea Piitu ja Paula!
Hayden was shown at Luumäki Puppyshow in baby-class and was BOB-puppy and finally BOG2-puppy. Way to go Hayden, Piitu and Paula! Good work!

30.7. Sodan kanssa käytiin röntgenissä tsekkaamassa pentumäärä ja kyllähän siellä oli melkoista siksakkia, kypäriä ja ruotoja ristironkkelissa. Jokunen päivä vielä ja nähdään tyypit ihan livenä. Jos olet kiinnostunut Sodan ja Leon pennuista, soittele tai lähetä sähköpostia.
Soda had her x-ray to see the puppycount and yes, there they were siblings happily mixed up. Few more days until we see them live.

19.7. Oulun vepekoe ja niinpä se Salsa teki sen mihin me on koko ajan treenattu, eli kolmas ykköstulos ja menolippu voittaja-luokkaan. Melkosen mahtavaa! Hienoa Salsa!
Salsa did it! Third approved result and ticket to winner class! Way to go Salsa!
salsa vepe2
Sinne blumpsahti!/ There she goes. 

18.7. Oulun vepekoe ja molemmat kokomustat kisaamassa. Manilla oli liikkeissä pikkasen omaa säätöä ja pisteitä tuli melko nihkeästi. Salsa puolestaan toimi kuin unelma ja korkkasi komeasti avoimen luokan voiton ja toisen ykköstuloksen. Huomenna jatkuu...
Water rescue competition at Oulu. Mani did her own moves and got only few points :) but Salsa did awesome and got herself second approved score towards winner class.

salsa vepe
Salsa tuo hukkuvan rantaan./ Salsa towing the victim.
Mani vepe
Mani ja Tepa tositoimissa. / Mani and Tepa in action.

12.7. Rallytoko Kemissä. Manskulan kanssa käytiin kokeilemassa, josko se viimenen tulos sieltä tulis, kun sopivasti oli eri tuomarikin, kun näissä pohjoisen kokeissa normaalisti. Tuomarina oli Krista Karhu ja niinhän se Mani nappasi RTK1-kouluarin 85 pisteellä. Mahtava Manituinen!
Mani and I went to Kami for rallyobedience. Mani got 85 points and earned her ticket to open class and RTK1 to put infront her name. 

5.7. Isojoen vepekokeessa. Extemporee keikka Isojoella kokeilemaan josko tulisi tulosta. No ei tullu, ei. Sen verran veti pensaat taas Salsaa puoleensa, että ykköstulos meni väärältä puolen maalipoijua ja lopputulos 89 pistettä. Noh, kohta on Oulu ja kotiranta.
Trip to Isojoki for water rescue competition. So close but still so far. Salsa got 89 points (90 would have been approved score :P )

4.7. Piteå KV. Kävästiin Tacon (P's Pieceofspanishdream) kanssa Ruotsissa Piteån näyttelyssä. Sileällä ERI:llä tultiin kotiin, noh valioluokan voitto napsahti kuitenkin. Noh, viimeisen cacibin metsästys jatkuu.
I drove to Piteå, Sweden with Taco. We were hunting the cacib but got only excellent. The hunt is still on.

1.7. Se olis Sodan ultrapäivä ja siellähän niitä pikkusia bernintaimia pötkötteli rivissä :)
Soda's ultrasound today and it showed that she is pregnant :)


14.6. WOHOOOOO!! Saltsu teki sen :) Eli nyt on plakkarissa ensimmäinen avo:n ykkönen, rimaa hipoen 91/100 pistettä, mutta sehän riittää. Tänään saattoi damin viedä veneelle enempiä arpomatta. Luovutus oli pudotus, mutta silti viennistä jäi 22 pistettä ja kun maalilinjaa ohitettiin vain vähän tänään, niin sehän riitti tulokseen. Huikeeta :) Mani kisasi myös tänään varsin vaan ja huumorilla. Tuloksena mummalle 56/100 pistettä. Muutamassa liikkeessä tuli vähän ylimääräistä säätöä ja se vienti... se nyt ei sitte Maniltakaan lähtenyt toivotulla tavalla, mutta on muori silti vielä melko simpsakassa kuosissa kun jaksaa kisata täyden päivän.
Yippee!! Today Salsa did it! 91/100 points and first leg down toward winner class. Mani was also entered today but she hod some difficulties in couple of moves so she got only 56/100 points but still our dear old lady managed to compete the whole day.
 
13.6. Oulun vepekoe ja Salsalla samat kuviot. Maalilinjan ohituksia ja viedä ei voinu. Vientiesineeksi arvottiin taas dami. Tänään tuloksena onnettomat 59/100 pistettä. Huomenna uudestaan...
Water rescue at Oulu. Salsa still has the same problems. Today only 59/100 points. Tomorrow is a new day...

6.6. NF-erkkari. Tulospuolelta erkkari oli tälle vuotta melkoisen floppi. Ei ollut oikein tuomarin mieleen yksikään tiimin koirista. Mani sijoittui parhaiten saaden erinomaisen ja ollen veteraanien neljäs sa:n kera. Taco ja Mani ottivat osaa myös parikilpailuun sijoittuen mukavasti kolmanneksi. Latvian-poika Mosse
(Gladiator Moon Bear) oli myös pyörähtämässä kehässä ja otettiimpa humppaheikistä pari kuvaakin. Turkista puuttuu vielä ihan täysin pohjavilla, mutta mittaa karvassa on jo ihan kivasti. Ja äitinsä etutukka pojalla kyllä on :D
Newfy speciality was not so big success this year. Best result was Mani's Vet Exc4, cq and Mani+Taco 3rd in prace. Our latvian boy Mosse (Gladiator Moon Bear) was also shown and we also took some new pics. He does not have full coat yet but it is coming nicely. 
Mosse erkkarissa
Mosse 1v8kk/ Mosse 1 year and 8 months

Mosse erkkarissa

Mosse 1v8kk/ Mosse 1 year and 8 months

1.-2.6. Meillä oli kylässä salskea berniherra Leo. Jos Sodan ja Leon kesäromanssi tuotti tulosta, nähdään meillä elokuun alussa ensimmäinen berninpaimenkoirapentue. Ultrassa käymme heinäkuun ensimmäisellä viikolla.
Soda had a hadnsome bernese boy Leo for a visit. If their "summer romance" was a success, we will have bernese puppies in the beginning of August. Ultrasound will be done first week of July. 

31.5. Toinen päivä Uuraisilla ja samaa settiä. Nyt ohitettiin pikkaisen vähemmän, mutta sitä vientiä ei edelleenkään voinut tehdä. Noh, tietääpä mitä treenataan. Tänään saatiin kuitenkin ihan tulos, 66/100 pistettä ja III-tulos.
Another day at Uurainen and still the same problems continue. Today we got little more points 66/100.

30.5. Vepekausi starttaa tänäkin vuonna Uuraisilta. Salsan ja Sodan kanssa matkattiin Uuraisille vepeilemään. Tai siis, Salsa ja minä vepeiltiin ja Soda oli joo-joo-miehenä mukana. Tälle kesää ei oltu vielä ehditty juuri treenailemaan, niin oli vähän kysymysmerkkinä mitä Salsa meinaa. Samasta jatkettiin mihin viime syksynä jäätiin, eli maalilinja on ihan hukassa ja vienti takkuaa. Arvonnassa avon vientiesineeksi tuli vielä dami, joka on meille se hankalin kaikista. Loppupistemäärä oli 63/100 pistettä, eikä se riittänyt edes tulokseen. Muut liikkeet meni pensaaseen, mutta se
vienti jäi kokonaan tekemättä, kun neiti päätti n. 10 metriä uituaan kääntyä takaisin ja suunnistaa autolle damin kanssa.
Kisapaikalla nähtiin Lystin Rommi-tyttö 
(P's OneCoconut'N'SomeRum). Ihan oli äitinsä kaltainen ilopilleri :)
Our water rescue season starts from competition at Uurainen. We had not yet had time to train this summer since it has been so cold so this was just a training weekend to see where we are. And we have the same problems as we had before winter. Only 63/100 points today. 
We also met Lysti's daughter Rommi (P's OneCoconut'N'SomeRum). Really happy and active little newfy, just like her mom. :)
Rommin vienti
Rommi näyttää kuinka hienosti osaa jo viennin kuivalla maalla/ Rommi showing of her water rescue skills


24.5. Kajaanin ryhmänäyttely. Tämän kesän ensimmäinen ulkonäyttely meidän osaltamme oli tänä vuonna Kajaanissa. Ilma oli vaihteleva, välillä satoi ja välillä paistoi, mutta navakka tuuli oli melkein kokoaikaista. Kehässä olivat Mani ja Soda. Soda oli pudottanut lähes kaikki karvansa, joten sen kohdalla ei suuria odotuksia ollut, eikä suurta tulosta tullut. Mentiin kuitenkin kun oli ilmoittauduttu. Molemmat rodut tuomaroi tanskalainen Gunnar Newmann. Mani oli kehässä ensin ja esiintyi varsin reippasti. Lopputuloksena VET ERI1, SA, PN2, ROP-VET. Soda kävi sitten näyttämässä suuria korviaan ollen valioluokassa EH1.
Today we went to Kajaani groupshow. Both breeds were judged by Gunnar Newmann. Mani got VET EXC1, CQ, BB2, BOB-VET. Soda was totally out of coat and got only VG1.
ropvet
Mani ROP-veteraani Kajaanissa/ Mani BOB-veteran at Kajaani

17.5. Nöffiyhdistyksen 2014 pistekisojen TOP5-listat julkaistiin tänään. Tiimin jäsenet edustivat mallikkaasti. Mani oli veteraaninarttujen 3., Rene vesipetojen 3. ja Salsa vesipetojen 4. Melko mukavia tuloksia etten sanos!
Our Newfoundland club's TOP5-listings are out. Our team did really nice. Mani was 3rd veteran bitch, Rene 3rd best water rescue dog and Salsa 4th right after his brother. So so broud of them all!

16.5. Rallytokoa Kemissä. Nyt oli sitten niiden virallisten ralleilujen vuoro. Mani ja Soda kisasivat molemmat alokasluokassa. Tuomarina oli Tytti Lintenhofer. Soda kisasi virallisesti ihan ensimmäistä kertaa ja ensimmäistä kertaa muussa kuin näyttelykehässä. Tyyppi veti kun vanha tekijä, ohjaajalla on vielä tuossa luetun ymmärtämisessä vähän hakemista. Lopputulos kuitenkin komeasti hyväksytty tulos 80/100 pistettä. Mani veti radan jo tottuneesti, onhan sillä jo yhdet viralliset kisat alla :) Tuloksena Manillekin hyväksytty tulos 97/100 pisteellä.
Official rallyobedience competitions today. Mani's second and Soda's very first competition and I could not be happier with them. Mani got 97/100 points and Soda 80/100 points.
rallirata
Kemin kisojen rata/ Kemi's rally course

14.5. Vahdosta tuli tietoa, että Renen kystinuriatestin tulos oli saapunut. Rene, Pepperita's Piece of Cake, on nyt virallisesti testattu ja on kystinurian kantaja.
Rene's owners called me today and told me that Rene's cystinuria test result came. Rene, Pepperita's Piece of Cake, is cystinuria carrier.

6.4. Rallytokon epikset. Siitä se idea sitte lähti... Lystin omistaja heitti ideana, että lähtään porukalla kokeileen rallytokon epävirallisiin kisoihin. Kauaa ei tarvinnut minua houkutella. Ihan varsin vaan ja huumorilla ilmotin sekä Manin että Sodan.Yllättävän hyvin veti molemmat ja lopputuloksena Manille 83/100 pistettä ja Sodalle 79/100 pistettä. Sodalla tulos sisälsi -10 pistettä makkaran käytöstä. Oltas me selvitty rata ilmankin makkaraa, mutta otettiin varman päälle. Ehkä näillä tuloksilla uskaltas ilmoittautua oikeisiinkin kisoihin... ehkä...
Unofficial rallyobedience competition. Mani and Soda took part to unofficial competition and they both did really well. Mani scored 83/100 points and Soda's result was 79/100 after 10 points were taken of because we used treats on the track. Maybe we could enter to the official competition also... maybe...

31.3. Piece of-pentue täyttää komeat 5 vuotta! Koko kuusikko on edelleen varsin hyvissä voinneissa ja vauhdittavat perheidensä arkea kukin omalla tyylillään. Kotiporukat onnittelee koko jengiä! Erityisen lämpimät onnittelut omalle Saltsukaiselle!
Piece of-litter turns 5 years today! They are all doing fine. Happy Birthday to you all! Specially warm birthday greetings to my own Salsa dear!
Salsa 5 years

14.3. Suomen Newfoundlandikoiranyhdistyksen vuosikokous. Taas oli henkilövaalivuosi ja niinhän siinä kävi, että hallituspesti vara-puheenjohtajan ominaisuudessa jatkuu.
Finnish Newfoundland club had general assebly and now it is official that my job as club's  vice president continues next two years. 

9.3.
 Tänään juhlitaan taas. Manskutarallaa, eli Mani, Goldbear's Youmustbejoking, täyttää kokonaiset 9 vuotta! Onnea Rakas Mani!
Today our grand old lady Mani, Goldbear's Youmustbejoking, has her 9th birthday. Happy Birthday my dear!
Mani BD
6.3. Nyt oli sitten Pirren vuoro pakata kassinsa ja muuttaa omaan kotiinsa Muurameen. Nykyään Pirre tottelee nimeä Rommi. Rekisterinimeltään Rommi on Pepperita's OneCoconut'n'SomeRum, eli isänsä mukaan Pina Coladaan sekoitetaan rommia ja kookosta.
Now it was Pirre's turn to pack her bags and move the her own home. She is now called Rommi. Her registername is Pepperita's OneCoconut'n'SomeRum and that is after her father who is Pina Colada.


28.2. Hansu pakkas kassinsa ja muutti omaan kotiinsa Imatralle. Nykyään Hansu tottelee nimeä Hayden. Rekisterinimeltään Hayden on Pepperita's OneHeartFullofJoy, eli äitinsä mukaisesti sydän täyttä lystiä.
Hayden packed her bags and moved the her own home. She is now called Hayden. Her registername is Pepperita's OneHeartFullofJoy and that is after her mother because finnish word "Lysti" can be thanslated as "Joy".

26.2. Hansu ja Pirre matkasivat Animagiin moikkaamaan Minnaa vielä viimeisen kerran ennen omiin perheisiinsä lähtöä ja molemmat tytöt saivat terveen paperit ja vielä kehuttiin oikein reippaiksi vintiöiksi.
Hansu and Pirre had their healt checks done today and the got all clear. So now we have two healthy newfy girls ready to leave to their new homes. 
pentutarkki
21.2. Sodan kanssa lähdettiin varsin vaan ja huumorilla käymään Tuusniemellä kehässä. Tuomarina oli Maret Kärdi Virosta, eli odotettavissa saattoi olla ihan mitä vaan. Neiti kuitenkin pyörähti Kristan kanssa kehässä ihan mallikkaasti ja sijoittuikin lopulta kivasti Paras narttu-luokassa neljänneksi. Ei pöllömmin, ei pöllömmin :)
Soda was entered to Tuusniemi show just for fun. She finished CH class exc1, cq and finally BB4 so not that bad under the judge Maret Kärdi.

14.2. Manin kanssa hommattiin yksi uusi kisakirja ja startattiin ensimmäistä kertaa virallisissa rallytokokisoissa. Tuloksena 88/100 pistettä ja hyväksytty tulos siis. Kyllä mun veteraaniurheilija on melko taitava ja jos ohjaaja osais laskea kolmeen, niin oltaisiin saatu kymmenen pistettä enemmän, mutta onneksi tuokin riittää näin alkuun :) Ehkä meidän pitää jotku toisetkin kekkerit kalenteriin buukata.
Mani and I had our first ever official rally obedience competition. We got 88/100 poinst so it is our first (but hopefully not the last) result towards the RT1 result.

25.1. Turku KV ja  Rene-poika korkkasi tämän vuoden näyttelyhommat erinomaisella. Itse jouduin olemaan vain tulospalvelun varassa, sillä en päässyt pentujen takia paikalle matkustamaa. Hyvä, hyvä Rene ja porukat! Onnea! Myös Renen kämppis, tiimin Latvian vahvistus, Mosse-poika kävi kehässä pyörähtämässä ja iloluontoinen poika on vielä sen verran kesken, että eh sieltä pätkähti, mutta enemmän sinne Mosse menikin hakemaan kokemusta tulevia kisoja varten.
Turku international and excellent show year's start for Rene. I was not able to attend this time but congrats to Rene's owners for the good result for Rene and his roommate our team's latvian addition Mosse.

10.1. Kajaani KV. Perinteinen näyttelykauden avaus, eli Kajaanin Tamminäyttely jäi nyt itseltäni väliin, mutta Soda oli ilmoitettu kun Krista ja Johanna lupasivat ottaa neidin reissuun. Tulos oli melkoisen muikea, vaikka pikkasen jäi taas parantamisen varaa ;) Tuomarina Waldemar Mrowiec, tuloksena VAL ERI2, SA, PN3, Vara-SERT. Kiitos tytöt kun kuskasitte Sodan ja taas iso kiitos Kristalle Sodan taidokkaasta esittämisestä!
Traditional Kajaani international show and I was home with the pups. Krista and Johanna took Soda with them and she did awesome. She was CH class EXC2, CQ, BB3 with res-CAC under MR. Waldemar Mrowiec. The hunt for the last cac is still on...

9.1. Vuosi aloitettiin rytinällä kun Hansu ja Pirre saatiin maailmaan sektiolla perjantai-aamuna. Tenavia oli vain kaksi ja ne olivat melko muhkean kokoisia, niin olimme varautuneet sektioon, jos synnytys ei etene suunnitellun mukaan. Lysti ja Dino saivat siis näin vuoden aluksi kaksi potraa tyttöä, jotka nimettiin Hansuksi (kokomusta) ja Pirreksi (pieni valkoinen läikkä eturinnassa)
This year started with a big news since Hansu and Pirre, two newfy girls, were born. Broud parents are Lysti (Pepperita's Piece of My Heart) and Dino (CH Nemiron Pina Colada)Tytöt ensimmäisenä päivänään/ Girls on their first day

Hyvää Uutta Vuotta 2015!
Happy New Year 2015!


5.12. Lystin ultrassa näkyi pieniä nöffin alkuja!! Pepperita's O-pentue on siis muhimassa yhdistelmästä Pepperita's Piece of My Heart - Nemiron Pina Colada :)
Lysti's ultrasound showed that there was couple newfybuns in the oven out of
Pepperita's Piece of My Heart  and Nemiron Pina Colada :)


5.11. Köröteltiin Lystin kanssa Alajärvelle moikkaamaan erästä scharmanttia nöffiherraa. Toivottavasti keikka tuotti tulosta ja meillä tammikuun alussa olisi uusia tiimin jäseniä.
Lysti and I drove to Alajärvi to meet a handsome newfy boy. Let's hope we will have some new team members in the beginning of January.

13.10. Valmieran näyttelyn toinen päivä ja tulokset melkein yhtä makeita. Mani PN3, ROP-vet ja Soda PN2. Mahtava reissu!!
Another great day at Valmiera. Mani BB3, BOB-vet and Soda BB2. Way to go girls!

12.10. Kyllä järjesty tytöt taas emännälle sellasen ylläripaukun, että ei tosikaan. Lähdettiin Latvian Valmieraan silleen vähän retkeilymeiningillä, mutta kaikki tuli mitä toivoa saattoi. Ensin oli Manin vuoro käydä Svante Friskin arvosteltavana ja muori täräytti PN4, ROP-VET, LV VET-sertin ja siispä on nyt LV VetMVA. Ja mitä tekee pikkunen ja kalju berni! On ROP Dimitri Mamontovin kehässä ja sai siis LV sertin ja uuden valiotittelin. Voi Soda minkä teit! Kyllä veti emännän kerranki sanattomaksi :)
Awesome results at Valmiera, Latvia. I had Mani and Soda with me and now they can both add another titles infront of their names. Mani was BB4, BOB-vet, Vet-cac and got LV Vet CH title under Svante Frisk. Soda hit the jackpot and was BOB for the first time ever under Dimitri Mamontov! And she also got LV cac so now she can add LV CH to her name.

11.10. Pikavisiitti ohiajaessa moikkaan Reneä ja Mossea Vahtoon. Renelle tehtiin samalla myös pikatrimmi ja napattiin sitten samalla pari edustuspotrettia. On se melkosen komee jäppinen :)
Quick trip to Vahto to see Rene and Mosse. Also quick grooming and photoshoot for Rene. He is looking really handsome :)

Rene 4,5 vuotta/ Rene 4,5 years

7.9. Meillä piti olla Sodan kanssa viikonloppu Sennen PK-leirillä, kouluttajana Sami Hämäläinen, mutta vepekokeen takia se lyheni yhteen päivään pk-leirillä. Noh, sen verran päästiin kuitenkin treenin kulmasta kiinni, että haku on niin Sodan juttu ja mieluummin se on rullakoira kun haukkuva koira. Haukkuahan neiti ei saattanut ollenkaan, vaikka alkuun ajattelin, että haukku saattaisi tulla sillä varsin kätevästi. Toisaalta taas, neidistä oli ihan superia juoksennella mun ja maalimiehen väliä, eli kai se on annettava periksi ja alettava kouluttamaan tuolla sitä rullailmaisua.
Original plan was to have a weekend of search and rescue at Sennen-camp but because we had that water rescue competition it was just a day of search and rescue. Well, now I know that Soda loves it and that is the main thing.

"Juu, sulla oli varsin maukas lihapulla, mutta en mä silti aio haukkua." tuumas Soda kouluttajan haukutusyrityksiin/ "That meatball was really tasty, but I am not going to bark what ever you do" says Soda.

6.9. Laukaan vepekisat. Ihan extemporee päätettiin kokeilla vielä yhdet vepekisat tälle vuotta. Salsalla ei kisan loppupistemäärä päätä huimannut. Se maalilinjan ohitus on nyt noussut varsinaiseksi ongelmaksi. Nytkin Salsa kyllä parhaansa yritti, mutta jos ensin ui kaislikkoon, niin sieltä ei venettä hilata enää maalilinjalle vaikka kuinka yrittäisi nykiä, kun ne pitkät kaislat estää sen veneen liikkumisen. Noh, tietääpä mitä treenataan talvella. Kisaan oli ilmoitettu myös toinen tiimin edustaja, joka paikkasi sitten suvun mainetta ihan kunniakkaasti. Rene (Piece of Cake) täräytti tiskiin kolmannen ykköstuloksensa avoimesta luokasta ja ensi kesänä Tanjaa ja Reneä kutsuu voivoivoittaja-luokka. Rene oli myös päivän paras newfoundlandinkoira, joten ei pöllömpi reissu ollenkaan. Mahdottoman paljon onnea Tanja, Aki ja Rene! Niin, ja näinhän minä Mossenkin taas pitkästä aikaa. Melkonen sääriveikko kaverista on kasvanut. Toivotaan, että kasvu jatkuu edelleen noin tasaisesti ja terveesti. Aikaa tuo hujoppi kyllä vielä vaatii.
Water recue competition at Laukaa. Salsa did not agree on the place where the judge put the coal area so this was not our day. But hey, now I know what to train during the winter break. Rene (Piece of Cake) was also entered and he got her last result needed for him to get mover to winner class. Rene was also the best newfy of the day. Congrats Tanja, Aki and Rene! I also saw Mosse (Gladiator Moon Bear). It has been many months since I have seen him last and he has grown up a lot. He needs more time but we are lucky to see that he has grown up healthy so far.


Renen voittaja-luokkaan siirtymis poseeraus Laukaassa/ Rene posing after his ticket to winner class at Laukaa


Mosse-pojan 10kk pose/ Mosse's 10 months


30.8. Ei tullut Renelle (Piece of Cake) siirtoa ihan suoraan kolmella kokeella, mutta se on niin lähellä, että ei ole kuin ajan kysymys. Tänään Paraisilla 85/100 pistettä.
No class change for Rene at this time. He got 85/100 points. Still awesome result, but as it is so close "almost" is not what they are after ;)

28.8. Lisää hyviä uutisia Maskusta. Renen
(Piece of Cake) kisaputki jatkuu ja ykköstuloksia pukkaa, eli toinen avo-ykkönen tänään 94/100 pisteellä. Onnea!
Again awesome results from Rene's crew. 94/100 points and now he still needs one more 90 pointer and he is in winner class.

24.8. Salsan kanssa päätettiin kokeilla vielä kerran Oulun vepekokeessa, että osuisiko se ykköstulos kohdalle tällä kertaa. No ei osunut ei. Läheltä liippaa, mutta vielä on liikkeissä hiomista ja suoritusvarmuudessa parantamista. Tämän päivän tulos oli 83pistettä ja 2-tulos. Niin lähellä, mutta silti niitä pieniä virheitä ja maalilinjan ohituksia ei kärsisi tehdä.
I thought to try one more water rescue competition with Salsa. We still have work to do since today it was only 83/100 points, but it is so close.

23.8. Rovaniemen ryhmis. Pitkästä aikaa pakattiin Kristan kanssa koirat autoon ja lähdettiin näyttelyhommiin. Meillä oli kehässä yksi berni ja kaksi nöffiä, aikataulu näytti, että ei mene mikään päällekäin ja hyvin on aikaa joka suuntaan. Ja taaskaan ei todellisuus vastannut kuvitelmaa. Berneille oli tullut edellisenä iltana tuomarimuutos ja lopulta kävi niin, että kaikki kolme koiraa olivat kehässä lähes yhtäaikaa. Mani oli ROP-veteraan, mutta sa jäi saamatta kun tuomarin mielestä mummon hampaat eivät olleet enää riittävät, Lysti pokkasi eh:n. Bernikehän puolella oli tyttöjen reissukaveri Nemo myös ROP-veteraani ja lopuksi Nemo vielä yllätti meidät kaikki voittamalla bis-veteraanikisan. Paljon onnnea Krista ja Nemo!!
Group show at Rovaniemi. Mani took bob-veteran again but did not get cq because the judge said that her teeth are not that good anymore. Lysti got vg and now she is having a show break because she is loosing her coat. Krista's Nemo was also bob-veteran in bernese ring and was also bis-veteran at the end. Congrats Krista and Nemo!

17.8. Jäsentenväliset Simossa vol2. Sunnuntain kokeessa Salsa otti viennissä mallia äidistään ja ei sitten vienytkään veneelle asti. Eilinen melkein ykkönen putosi 74 pisteeseen, eli juuri ja juuri kolmoseen. Mani teki samat virheet kuin edellisenäkin päivänä ja muutama muu ylimääräinen liike siihen väliin ja sunnuntain pistesaalis jäi 65 pisteeseen, juuri ja juuri kolmostulokseen. Jäsentenvälisen kisan voitot meni Salsalle 2-0. Valtava kiitos Tepalle Manin ohjaamisesta! Mukava katsella tuon parivaljakon kaunista yhteistyötä.
Water recue at Simo day 2. Today girls did not do as well as yesterday. Both had problems in same tasks. Salsa got 74/100 points and Mani only 65/100 points.

16.8. Jäsentenväliset Simossa vol1. Eli se oli taas vuosittaisen Simon vepekokeen aika. Tällä kertaa avoimessa luokassa oli kaksi koiraa, äiti ja tyttö, eli Manilla ja Salsalla oli ns. jäsentenväliset :) Tepa ohjasi Mania ja minä Salsaa. Lauantaina Salsalla jäi ykköstulos valitettavasti yhden metrin päähän kun tytär nappasi kakkostuloksen 89 pisteellä ja äiti kolmostuloksen 74 pisteellä. Jäsentenväliset näinollen Salsalle 1-0.
Water rescue at Simo. Mani and Salsa took part in open class. Salsa got 89/100 points, would have needen one point more for the result we were hoping for, and Mani took 74/100 points.

10.8. Mukavia uutisia Paraisilta. Rene-poika (Piece of Cake) kisasi tänään Paraisilla ja nappasi ensimmäisen AVO-luokan ykköstuloksen hienolla 99/100 pisteellä. Onnea!
Rene competed in Parainen and got his first result to qualify to change classes, this time he got awesome 99/100 points. Needs still two more results over 90 points.

8.8. Maailman-voittajassa Helsingissä. Pitihän se sitte Maniki ilmottaa maailman voittajaan kun se kerran noin lähellä oli. Tulos oli odotettu eli ERI2. Tuollahan ei sa:ta jaettu, kun mentiin FCI:n säännöillä. Veteraaninartut voitti odotetusti liki 12-vuotias Emmy. Hienoa oli huomata, että mukana veteraani-narttujen kehässä oli neljä simpsakkaa ikäladya.
WW-2014 at Helsinki. I entered Mani to WW show since it was in Finland and she was a veteran. Her result was ECX2 in veteran class. Great result. Since FCI-rules were used cqs were not given, only quality evaluation and placements.

7.8. Berni-erkkarissa turistina. Koko päivä kauniita ja komeita bernejä. Mahtavia tuloksia ja uusia sekä tuttuja kasvoja. Vois sitä auronkoisen päivän huonomminkin käyttää :D
At bernese speciality. I did not enter Soda so I had a whole day to look around and see all the interesting dogs and their owners. Great day :D

3.8. Siikajoki ryhmis. Pitkästä aikaa olin ilmoittanut berninkin näyttelyyn ja Siikajoelle suunnattiin sitten koko porukalla. Kristalta lähti kyytiin Cecar, omista Mani ja Soda, näyttelypaikalle omistajien mukana tulivat myös Wallu ja Lysti. Itse kipitin kehässä Wallun ja Lystin kanssa, sillä Kristalla oli Wallun kanssa samassa kehässä Cecar ja Krista vei sitten Manin nöffikehään, niin ei tullut pikavaihtoa siinä. Koska minun polveni ei ole vieläkään kunnossa, vei Krista Sodan kehään. Pieni berninroikale yllätti omistajansa ihan täysin voittamalla valioluokan ja lopulta ollen PN2. Se serti meni kuonon edestä ja tassuun saatiin taas vara-serti, mutta Sodalta tosi mukava comeback. Mani oli nöffikehässä ROP-vet ja PN4. Lysti avoimessa luokassa eri2, sa.
Siikajoki group show. It has been a while since Soda was shown so I thought to enter her too. She was in super condition and ended up being CH class exc1, cq and BB2 with res-cac. We would have needed the real cac but this was more than I was hoping for. Mani finished BOB-vet and BB4 in newfy ring and Lysti was EXC2, CQ. So not that shabby :)

Sodan uusimmat poset Siikajoella kehien jälkeen./ Soda's new pose at Siikajoki.

2.8. Sodan 4-vuotis synttärit. Onnea rakas Soppa-berni!
Soda 4 years! Happy Birthday my dear!

20.7. Kemi KV. Yksi pohjoisen Suomen parhaita näyttelypaikkoja löytyy varmasti Kemistä. Mahtavat isot kehät nurmipohjalla. Ainut miinuspuoli on parkkipaikkojen vähyys, mutta se ei sinänsä ole kovin kova miinus. Tällä kertaa reissussa oli mukana minun ja Kristan lisäksi  Mani, Cecar, Nemo ja lainakoira-Hessu. Aurinko paistaa porotti, joten teltta ja märkäloimi olivat kyllä kova sana. Mani oli komeasti taas ROP-vet ja lopuksi vielä PN2 Kristan osaavissa käsissä.
Kemi Int. show. I entered only Mani but still we had full car when we headed to Kemi. Mani had three bernese boys to keep her company. Mani's result was the one that we hoped for. She was shown by Krista and ended up being BOB-vet and BB2. :)

Mani ja Krista sekä nöffien tuomari Andrzej Stepinski/ Mani, Krista and the newfy judge Andrzej Stepinski

13.7. Vepekoe Ylikiimingin Mannilassa. Salsa oli ilmoitettu Pohjoisen Vesipelastuskoirien kokeeseen Mannilaan. Oikein kiva ja sopivasti syvenevä ranta, jossa seuralla on ollut muutaman kokeet aikaisemminkin. Ja kannatti ilmoittautua. Ilma oli mitä mahtavin: lämmin, mutta ei liian lämmin, tuuleskeli silleen sopivasti ja vesi oli suurimman osan ajasta kivan tyyni. Ja Salsa oli liekeissä! Edellisen kisan vetelä koira oli poissa ja viikon levon ja parin kuppimuru-oksennuksen jälkeen vanha kunnon Saltsukainen oli palannut :) Tuloksena oli muikeat 100/100 pistettä, 1-tulos ja siirto avoimeen luokkaa! Aivan upeeta! Iso kiitos Henriikalle apuohjaajana olemisesta!
Today was Salsa's next water rescue competition and she did awesome! 100/100 points and she finished her novice class and was moved to open class. Way to go Salsa!


Salsalla kuono kohti avointa luokkaa/ Salsa heading to the open class

12.7. Oulu KV ja aivan mahdoton helle. Itse olin kehäsihteerinä koko päivän, mutta Mani piipahti kehässä kasvattajan kanssa. Lämmintä oli varmasti se 30 astetta eikä tuulen vireestä tietoakaan, joten eipä se paljoa Mania inspiroinut juoksemaan. EH2 pätkähti ja liiikkeistä mainittiin, että ei liiku ei. Loppu päivä menikin sitten Kempeleessä tuulettajan ilmavirrassa napaa viilentäessä. Kiitos Kirsi Manin esittämisestä!
Oulu international dog show and way too hot temperature for my veteran. Mani was shown by her breeder but it was way too hot for her and she did not want to move so only VG2 this time.

5.-6.7. Kuopioon. Sain kaverin yllytettyä pienelle Savon turneelle ja ilmottiin koiria Kuopioon vepekisoihin. Lauantaille oli ilmoitettu vain Henriikan Remu-sakemanni hakemaan siirtoa AVO-luokkaan ja sieltähän se tulla pätkähti mahtavalla suorituksella. Sunnuntaille oli sitten Salsa alo:n ja Remu kisasi avo:ssa. Salsa oli edellisenä päivänä jyrsinyt muovisen kupin laitaa ja taisivat ne kupin palat möyrytä mahassa sen verran, että ihan parasta suoritusta ei saatu aikaan. Neiti oli melko vaisu, mutta urheasti vepeiltiin kuitenkin 2-tuloksen verran ja ei siitä ykkösestäkään jääty kuin kaksi pistettä. Remu ja Henriikka sen sijaan kävivät savolaisille näyttämässä vähän vepeilyn mallia ja oli mahtava seurata vierestä kun parivaljakko tempaisi ekan avo:n ykkösensä heti luokkasiirron jälkeen. Kiitos Henriikka ja Remu matkaseurasta ja onnea komeista tuloksista!
Salsa took part to the water rescue competition at Kuopio on Sunday. She was not feeling well after chewing on some plastic bowl so it was not her best performance. Still 88/100 points is not bad.

1.7. Käytiin Sodan kanssa kurkkaamassa olisiko Ruotsin tulijaiset lähteneet itämään, mutta tyhjää kumisee. Ei siis bernipupeloita tähän tiimiin edelleenkään.
We took a peak if "the swedinsh seeds" had started to grow but there was nothing in Soda's belly. So no little berneses to Pepperita's.

29.6. Kakkospäivä Kurikassa. Mani ei kisannut tänään, mutta Salsalla oli uusi päivä ja uusi koe. Veneestä hypyssä Salsa arpoi liian kauan ja juuri lähtöajan kuluttua umpeen, löytyi sopiva hyppypaikka, mutta yks liike meni heti kärkeen nollilla. Tiedetäämpähän nyt treenata veneestä hyppyä niin, että ei ole mattoa veneen laidalla. Tälläsille hypyn kanssa tuupailijoille se näyttää olevan ehdottoman tärkeä tekijä hyppypaikan löytymisen kannalta. No muuta liikkeet meni kuitenkin jotakuinkin salsamaiseen tyyliin nappiin ja pisteet 73/100 riitti kuitenkin 3-tulokseen. Ei pöllömmin, mutta jäihän se vähä kaihertaan se ykkösen seilaaminen nenän edestä. Kiitos apuohjaaja Piialle!
Salsa's second day and jump from the boat was too slow today and that's why we got only 73/100 points. Other tasks she did almost flawlessly. We have to still enter to couple more tests.

28.6. Vepekoe Kurikassa. Voi Saltsun suttura minkä teit! Hetken mielijohteesta ihan varsin vaan ja huumorilla ilmosin Manin ja Salsan Nöffiyhdistyksen ja Isojoen kennelkerhon järkkäämiin vepekokeisiin Kurikkaan. Manilla oli huono päivä ja huono vene. Kaikki liikkeet tehtiin, mutta lähtöaika ylitty hyppyä vaativissa ja vähä piti vauhdittaa sitte niissä lähtöä ja viennissä rouva ekaa kertaa päätti, että syssymmällä. Otettiin Manin kisakirjan ekat 0 pistettä. Se on ehkä ny nähtävä niin, että me otamma Manin kanssa luovan tauon ja treenataan liikkeet kuosiin. Josko sitte elokuussa parit kokeet vielä. Salsa taas toimi ku junan vessa. Kaikki liikkeet tehtiin Salsan omaan tyyliin tosissaan ja varmasti. Tuloksena 98/100 pistettä, 1-tulos ja komeesti luokkavoitto! Kiitos Niina J:lle Salsan apuohjaajana toimimisesta!
Today we competed on water rescue with Salsa and Mani. Mani got her first 0 points because she exeeded all starting times. Salsa on the other hand did awesome. She had her second test ever and she got 98/100 points and won novice class.

22.6. Perinteet kunniaan, eli Rovaniemi KV juhannuksena. Aina on jussina pesty koiria, grillauksen jälkeen suunnattu Rovaniemelle ja näyttelyssä syöty muurinpohjalettuja mantsikkahillolla. Samalla kaavalla meni tämäkin vuosi. Juhannus-näyttelyyn matkas tiimistä Mani ja Lysti. Lysti sai mukavan arvostelun ja oli avoimessa EH3 ja Mani jo tutulla ja turvallisella kaavalla Vet ERI1, SA, ROP-VET. Mukava oli myös kehänlaidalta seurata kun jo toinen Tacon (P's Piece of Spanish Dream) tenavista pokkasi Suomen muotovalion tittelin. Onnea Erja ja Diesel (Goldbear's Ivar)
The traditional Mid Summer Show at Rovaniemi. Every year we just have to go in order the Mid Summer to feel right. This year we showed Lysti (Open class VG3) and Mani (vet class EXC1, CQ, BOB-VET)

16.6. Ensimmäinen Pepperita's kasvatti sai tänään siirron vepen avoimeen luokkaan. Onnea Renelle, Tanjalle ja Akille hienosta tuloksesta ja taas luokkavoitosta! Tänään siis Maskussa vepekokeessa Rene 91/100 pistettä, 1-tulos ja sijoitus 1/2. Nyt kuono kohti avointa luokkaa :) Syntymäkodin poppoo on pojasta todella ylpeä. Jätkä on komee ja sen lisäksi vielä taitavakin!
Today first Pepperita's newfy got moved to open class in water rescue. Congrats to Tanja and Aki! You have done wonderful job with Rene. Rene's result was 91/100 points and he won novice class.

15.6. Tromssa KV. Manin ja Tacon kanssa käytiin kieppaamassa pikakeikka Norjassa. Tromssan KV-näyttelyt meni melko jäsenten väliseksi kisaksi kun PU-kisassa oli vain suomalaisia koiria. Lopulta Taco oli PU3 ja se viimeinen cacib meni kuonon edestä. Mani sai sen mitä lähdettiin hakemaan kun muori näytti nuoremmille nöffin mallia ja oli lopulta ROP-VET ja PN2 kera sertin. Nyt saa Manin nimen eteen lisätä NO ja POHJ MVA tittelit. On se melko kova muori! Meidät voittanut nöffinarttu oli lopulta rotunsa paras ja illan päätteksi koko näyttelyn kaunein, että ei me todellakaan huonolle hävitty :) Kaunis narttu, todellakin.
Samaan aikaan kun me paleltiin pohjoisessa, kisasin Rene (P's Piece of Cake) vepessä Paraisilla. Jäppinen oli talven aikana pohtinut ilmeisesti sitä viennin mielekkyyttä ja sieltähän se ykköstulos tulla tupsahti hienolla tuloksella 97/100 pistettä ja sijoitus 1/3. Onnea Tanja, Aki ja Rene!!
Mani and Taco travelled to Tromso Norway. Taco finisher BM3 after two finnish males and Mani was BOB-VET, BB2 with cac and can now call herself  NO & NORD CH.
Same time in southern Finland Rene started his water rescue season with great results. He got 97 points in novice class and won his class. Way to go Rene!


12.6. Vepen epikset. Kävästiin Salsan kanssa kokeilemassa miten se tuolla nuoremmalla nöffillä luonnistuu toi vepessä kisaaminen ja kannattasko sitä johonki ilmottaa ehkä kokeisiin. Onhan meillä jo yks virallinen kisa alla jo, mutta se on viime kesän loppupuolella ja sillon se vienti tökki. No nyt ei tökkiny ei! tehtiin ihan kokeen omaisesti kaikkine pienine hienouksineen ja neiti täräytti tiskiin 100/100 pistettä, 1-tuoksen ja hävis ainoastaan treenikamulleen Remu-sakemannille (jonka omistaja samalla Salsan apuohjaaja ja Remu mun apuohjattava) uintiajassa. Ollaan me melkosen taitavia! Ehkä mun pitää toi Salsa nyt johonkin kisaan ilmoittaa...
Unofficial water rescue test with Salsa. I entered Salsa to unofficial test to see what she knows and what we have to still work with before entering more official tests. Well, it seems that we are ready. Salsa got 100/100 points and placed second because her German Shephard friend Remu was faster swimmer with same points. I might have to enter Salsa to some tests now too.

3.6. Pikkunen keikka Ruotsiin. Katotaan jääkö tästä mitään kerrottavaa jälkipolville, vai menikö kokemuksen haun piikkiin tämäki.
Quick trip to Sweden. Hopefully more info about it later.

1.6. Koska oli ilmoitettu kahdelle päivälle Uuraisiin, niin kisattiin sitten ihan huvin ja urheilun vuoksi eka startti avossa. Tai siis Mani ja Tepa kisasivat ja omistajan hommaksi jäi jännittää rannassa ja pysyä poissa tieltä. Hienosti meni Manin avo-luokan korkkaus pistein 67/100, 3-tulos ja sijoitus 1/5. Se oman veneen tuonti oli Manille vielä ihan hepreaa ku aina eka liike on ollu vaan veneestä hyppy ja sen nöffimuori teki ihan mallikkaasti. Se paatti olis vaan pitäny tuoda mukana samalla, mutta muut liikkeet meniki sitte ihan mukavasti.
We had entered to Uurainen for Sunday also so Mani had her first try in open class today. Good works when considering that we have't done any of the moves before. 67/100 points and class winner. Not too shabby :)

31.5. Vepekoe Uuraisissa. Lähdettiin Manin kanssa korkkaamaan vepen kisakausi Uuraisiin nöffiyhditysken järkkäämään kisaan ja onneksi lähdettiin. Lauantaina komeesti 99 pistettä, 1-tulos, sijoitus 3/10 ja siirto AVO-luokkaan. Oi että oli naama messingillä! Nyt kohti uusia haasteita ja avointa luokkaa.
Mani started her water rescue competition season today with wonderful results 99 points out of maximum 100 and with that result she got tranfered from the novice class to the open class. Wonderful!

 24.5. Oulaisten ryhmis. Aivan mahtava päivä, mahtavassa aurinkoisessa kelissä ja mahtavassa seurassa Oulaisten mahtavalla näyttelypaikalla. Arvaatte varmaan, että tuloksetkin oli ihan mukavat :) Tiimiä edustivat taas Mani ja Lysti. Lysti ei ollut tuomarin mieleen ja tuloksena EH2. Mani-mamma sen sijaan oli ihan liekeissä, touhotti kehässä tosissan ja oli komeasti PN1, VSP ja Rop-Vet. Suurimman pommin muori kuitenkin järkkäs olemalla vielä päivän päätteeksi BIS3-vet!! Mahtavaa Mani ja kiitos handleri Krista!
Awesome day at awesome show ground with some awesomw friends. And need I even say that also some awesome results ;) Team was represented by Mani and Lysti. Lysti got VG2 but her mother Mani blew the bank by being BB1, BOS and also BOB-VET and the icing on the cake was Manis awesome BIS3-VET placement!

Lystin versio seisontaposeerauksesta/ Lysti's version of a standing pose


Mani BIS3-vet

18.5. Oulu KV. Toinen näyttely putkeen kotikonnuilla ja Manin ilmoittautuminen sitten unohtui. Lysti ja Taco pyörähtivät kehässä molemmat erinomaisin arvosanoin, mutta ne viimeiset sertit ja cacibit vielä antavat odotuttaa itseään. Kiitos Ella-Ilonalle avusta Tacon esittämisessä!
Secon show really close to us and I forgot to enter Mani. Lysti and Taco did excellent jobs at the rings though. Way to go Team!

17.5. Oulun ryhmis melkein kotiportaalla ja sinnehän sitä pitää sitten änkeentyä. Omista ilmoitin vain Manin ja lisäksi tiimiä oli edustamassa Lysti. Se Lystin viimeinen tarvittava serti oli niin lähellä, mutta kuonon edestä vietiin. Noh, metsästys jatkuu. Mani humpsutteli hienosti VSP-veteraaniksi, komean Aatu-nöffin ollessa ROP-vet. Iso Kiitos Annikalle Manin esittämisestä PN-kehässä!
Group show at our own town. That is a must go happening. I entered Mani and Niina entered Lysti also.  Our girls did great but still that last cac for Lysti is out of reach. Lysti got res-cac this time. So close but still so far :) Mani was BOS-vet.

10.5. OSB:n mätsäri ja Manin kehätreeni. Pikkuisen huono sää rokotti osallistujia, mutta taas OSB:n porukalta mahtava ponnistus ja hienosti järkätyt kekkerit. Itse olin kehässä töissä koko mätsärin, mutta Krista kävi Manin kanssa kehässä ja voittivat veteraanien punaiset ja komeasti vielä BIS-kehässä muori töpsötteli viidenneksi. Mani <3
Our local sennen club organized unoffiical match show. Weather was not the best possible but still we got nice turn out. Mani competed in veterans and won veterans who got red ribbon and also was BIS5. Mani <3

20.4. Rallytoko-päivässä edustamassa Mani ja Lysti. Nöffiyhdistyksen järjestämässä rallytokon tutustumispäivässä oli mukana tiimistä Mani ja Lysti. Rallytoko näyttää olevan kovasti molemmille mieleen. Kokoajan tapahtuu ja radalla saa kehua sekä innostaa koiraa. Lystihän on jo ihan kisoissakin startannut (viralliseksihan laji tulee Suomessa vasta 1.5.2014) ja ehkä me Mani-mammankin kanssa tässä jossakin vaiheessa kävästään se kisakirja hankkimassa ;) Kurssin päätteeksi pidettiin epävirallinen möllikisa ja Mani oli hienosti sijalla 3 ja tyttärensä samalla pistemäärällä sijalla 5. Hyvä me!
Rally obedience day at Kemi was arranged by our newfy club. Mani and Lysti took part to it and it clearly showed that they both enjoy this very much. Lysti has competed in rally obedience before and perhaps Mani will follow her daughter in that too ;)


Mani seuraa...makkaraa :) / Mani following me... or the treat :)


Lysti rallyvauhdissa/ Lysti showing her rallymoves

13.4. Viron bernierkkarissa ihan vaan kenneltyttönä, roudarina ja turistina. Pari kiekkaa kävin kyllä kehässäkin kun jollakin oli handlerin tarve, mutta omia koiria ei kehässä tällä kertaa ollut. Ihan mukava välillä näinkin.
Estonian bernese speciality was held today and I was there only as a tourist and a kennel helper for my friend. It was nice to just sit down and enjoy the rings. OK, I did get into the ring couple of times with couple of the dogs when someone needed a hand but still :)


12.4. Tallinnan voittaja-näyttelyssä Manin ja Tacon kanssa kanssa. Mani lähti metsästään sitä Viron veteraanisertiä ja sellanen saatiin ja sen lisäksi saatiin vielä Tallinnan Veteraani Voittaja 2014- titteli. Hienoa Minis! Taco-poika esiintyi myös hienosti PU3-sijoituksen verran. Äiti-poika pari kieppasi myös ROP-pari sijoituksen. On ne niin ku kaks marjaa, niin hyvässä ku laiskassa :D
Tallinn Winner shows at Estonia. Mani went to the show to get herself another title and by winning her class with ee vet-cac she got two. Now Mani is also EE VetCH and Tallinn Veteran Winner 2014. Mani and her son Taco were also shown in brace and were BOB-brace.

31.3. Sähäkää syntsistä Saltsu! Ja onnea koko Pepperita's Piece of-pentueelle 4-vuotis synttäreiden kunniaksi!
Happy Birthday Salsa and the rest of the Pepperita's Piece of-litter!


29.3. Kemijärven ryhmis ja Nöffien erkkari samana päivänä. Normaalisti erkkariin on menty porukalla ja pidetty Pepperita's kokoontumista, mutta nyt oli tuossa ihan kiven heiton päässä ryhmis ja pohjosen porukka läks Kemijärvelle. Erkkasissa tiimin kunniaa puolusti kuitenkin meidän "etelän hetelmä" Rene ja Renen pikkuveikka Mosse. Kemijärvellä tulospuolella Mani oli PN2 ja ROP-vet, kalju-Salsa valioissa EH1, Lysti avoimessa EH2 ja Taco valioissa ERI2. Erkkarissa Rane sai valioluokassa EHn ja Mosse oli ekassa näyttelyssään baby-pennuissa komeasti 2 KP. Go tiimi!!
Kemijärvi group show and newfy speciality were on the same day so our team's dogs living in Oulu reion went to Kemijärvi and Rene & Mosse went to speciality. The results were: Mani BB2 and BOB-vet, naked Salsa VG1, Lysti VG2, Taco EXC2 and Rene VG. Baby Mosse was 2nd in baby class with HP in his first show at the age of 5 months. Way to team!

15.3. NF-yhdistyksen vuosikokous Tampereella. Ja sinnehän sitte lähdettiin ihan porukalla, kun oli tärkeää asiaa listalla. Ja hyviä päätöksiä tehtiinkin. JTO ja Pevisa-ehdotus lähtee kennelliitolle hyväksyttäväksi.
Näinhän tämän piti mennäkin!
Our Newfoundland club's annual meeting. And we made som good decitions conserning newfy breeding.
Now we just wait for Kennelliitto's approval.

10.3. Liettuasta palatessa piipahdettiin pikapikakeikka katsomassa Reneä ja tsekkaamassa kuinka se pieni ”itäauto”, elikkäs Mosse, kasvaa. Ja hyvin oli kasvanut. Ei virta ihan hevillä tuosta mallista lopu ja kyllä sellasta pomppuloikkaa esitti tämä kaveri, että oksat pois. Muutama kuvakin saatiin napattua. Pikkasen vielä pitää harjoitella rauhassa seisomista ennen erkkaria.
On our way home from Lithuania we stopped at Vahto to say hi to Rene and Mosse. Mosse has grown up nicely and was really active in nature. Rene was as cuddly as always :) We also took some new pictures of Mosse.
Looking good!

Mosse  (Gladiator Moon Bear)5kk/ Mosse 5 months

Mosse 5kk/ Mosse 5 months

Muori juoksuttaa nuorempiaan, eli Rene, Mossa ja Mani humpalla/ Rene, Mosse and Mani playing

9.3. Toinen näyttelypäivä Vilnassa ja taas oltiin roppivettiin. Hienoa Minis! Matkakavereilla oli myös muikea päivä ja tulokset sai naaman nauruun. Eli onnea vaan Kennel Berondaankin mukavista tuloksista molempina päivinä!
Second day at Vilna show.
Today was Vilnus Cup and Mani was again BOB-veteran. Way to go Mini-Mani!! Also my travelling companion got some awsome results and new Chs so congratulations also to kennel Berondan!

Rytmiryhmä Vilnan turneella Helmi, Sanni, Mani ja Cecar/ Our team at Vilna, Helmi, Sanni, Mani and Cecar

8.3. Mani Manfred the Great täyttää tänään 8 vuotta! Onnea Mani!! Samalla korkattiin veteraanikehät kun ajeltiiin Liettuan voittaja-näyttelyyn Vilnaan. Mani oli odotetusti ROP-vet ja sai ensimmäiset veteraani-tittelinsä LT VW-14 ja samalla LT V MVA. Olihan se nöffi muori touhussaan ku kerranki pääsi ihan yksin reissuun, laitettiin nätiksi ja tarjoiltiin naudanmahatikkuja.
Mani Manfred the Great, Goldbear's Youmustbejoking, is 8 years now! Happy Birthday Mani!! Mani started her veteran show carrier today, finished BOB-vet with VN and got her first veteran titles LT VW-14 and LT V CH.

2.3. OSB:n perinteinen vetopäivä katsastusasemalla. Tällä kertaa tytöt ei päässy treenaamaan itse tapahtumassa, koska siellä oli innokkaita ensikertalaisia niin reilusti. Otettiin kuitenkin pari harjotuskierrosta sitten kotona kun oli varusteet kerrankin käytössä. Ja pitihän Salsalle saada harjoituspainoa kyytiin. Mani ei ollut ihan vakuuttunut kyydin turvallisuudesta :)
OSB's traditional carting day. I did not do any carting with my girls at the event since I was so busy helping first times but we did couple of rounds at home later that day. Mani was not sure that it was so safe for Salsa to pull her around :)


15.2. Pellon ryhmis. Taas niitä reissuja ku olis ollu ihan sama jäädä kotiin :D Toipilaskuljetus starttas aamusta kun hain Mirvan kyytiin mulle kaveriksi siltä varalta, jos selkä ei kestäkään juosta kehässä. Karvakorvista lähti mukaan Soda, Wallu ja Cecar. Soda oli ainut, joka pärjäsi odotetulla tavalla ollen ensimmäistä kertaa valioissa ERI2. Ennen bernejä kävin pyörähtämässä nöffikehässä myös Oosa-nöffin kanssa kivasti PN2-sijoituksen verran. Kiitti kaima taas, että sain Oosaa esittää. On se vaan nätti tyttönen!
Group show at Pello. My back was not in working condition and now when looking back at our results this is the show we could have stayed home for. I showed Soda nd Krista's Cecar and we also had Wallu with us but Mirva showed him because my back was killing me. Soda was only one who got the result we thought she would get. She was shown first time in CH class and was EXC2.

1.2. Pikainen ostosreissu Latviaan. Taikka siis, ei me käytännössä keretty yhdessäkään kaupassa pysähtyä, kun ajettiin nilkka suorana Riikaan ja takaisin. Riikan kohteesta kuitenkin tarttui mukaan pieni Mosse-poika, eli Tanjalle ja Akille asumaan muuttava nöffi-jätkä. Mosse, eli virallisemmin Gladiator Moon Bear, muutti siis Renelle (P's Piece of Cake) kämppäkaveriksi Vahtoon. Vaan eiköhän jätkää nähdä täällä pohjoisessakin kehissä kunhan ikää tulee. Onnea uudesta perheenjäsenestä Aki, Tanja ja Rene. Ja kiitos Elena, että saimme pojan tänne Suomeen!
Quick shopping trip to Latvia. Or actually we did not have time to stop at any shops :) We just drove to Riga and back. At Riga we picked up a newfy boy called Mosse a.k.a. Gladiator Moon Bear who will be staying at Aki and Tanja's at Vahto with Rene (P's Piece of Cake). I hope he will grow up nicely and I'll get to have him here up north for a show tour. Congratulations to Aki and Tanja for a new newfy boy and thanks to Elena for trusting him to us!
 Gladiator Moon Bear "Mosse" 3kk/ Mosse 3 months

18.1. Turku KV. Rene-poika (P´s Piece of Cake) kävi korkkaamassa kisavuoden Turussa. Poika ei ollut tällä kertaa tuomarin mieleen sitten ollenkaan ja EH:lla alkoi tämän vuoden kekkerit. Tästä on suunta ylöspäin.
Turku Int. Rene (P´s Piece of Cake) started his show year. The judge did not appreciate him and gave him only VG. This is just a start and much more shows and other interesting things to come.

1.1. Vuosi aloitettiin mollivoittoisesti, sillä Lystin ultra näytti tyhjää. Ei siis pentuja meille nyt keväällä. Uusi yritys kesällä...
This year started little sadly because Lysti´s ultrasound showed no puppies. Well, we will try again next summer...

Hyvää Uutta Vuotta 2014!
Happy New Year 2014!