PEPPERITA´S ONE HEART FULL OF JOY
"HAYDEN"

Suomen Newfoundlandinkoirayhdistyksen 1. Vuoden pentu 2015/ Puppy of the year 1st 2015

Hayden 9kk
Hayden 9kk/ 9 months

9.1.2015-

Kasvattaja/ Breeder: Kaisa Mattila, Kennel Pepperita´s

Omistaja/ Owner: P. Arponen

Rotu/ Breed: Newfoundlandinkoira

Isä/ Sir: C.I.B FI, NO, EE CH W-12 JW-12 NORDW-13 V-13 Nemiron Pina Colada

Emä/ Dam: Pepperita's Piece of My Heart

Lonkat/ Hips: A/A

Kyynärät/ Elbows: 0/0

Polvet/ Patellas: 0/0

Sydänkuuntelu/ Heart auscultation: terve/ healthy

Silmät/ Eyes: ei perinnöllisiä silmäsairauksia, lukuunottamatta MDR-muutosta toisessa silmässä/ healthy, except MRD found from one eye

Kystinuria status/ Cyst.: Vapaa/Clear

7kk
Hayden 7kk/ 7 months

Haydenin kotijoukot kertovat hieman neidistä:

Kauan ja hartaasti odotettu pikkuneiti saapui ilahduttamaan Imatralle kahta perhettä. Hayden asustaa yhden hengen taloudessa ainoana koirana. Kakkoskoti on "mummolassa", jossa on kaksi nöffi-urosta. Hayden on ollut tomera jo pienestä pitäen, ja luonnetta löytyy. Pojatkin laittoi ojennukseen heti saavuttuaan. Heiskanen oli vilkas, mutta kiltti pentu. Energiaa kului omilla leluilla leikkiessä niin, että muilta tuhoilta säästyttiin.
Hayden on rakastanut vettä jo pienestä pitäen. Uintiharjoittelut aloitettiin jo talvella vesikupissa, ja keväällä jäitten lähdettyä siirryttiin Saimaaseen. Ensimmäisellä uintikerralla oli isoveikat mukana näyttämässä mallia. Hayden meni idolinsa Jörön perästä veteen niin kuin vanha tekijä. Ja siitä se sitten lähti. Vedestä noutaminen sujuu neitoselta jo vallan mainiosti. Noutoleluna majakka on ihan parhautta. Hayden kantaa majakan rantaan, ja rannalta takaisin autolle. Neiti rakastaa muutenkin kanniskella kaikkea. Mummon sukat ovat ihan parhaat. Myös hanskat ja muovipullot kelpaavat.
Ensimmäisen elinvuotensa aikana Haydenille kertyi matkakilometrejä ihan mukavasti. Näyttelyt aloitettiin Oulusta, jossa Hayden oli vielä turistina mukana. Sen jälkeen kierrettiinkin muutama kuukausi ympäri Suomen pentuluokissa kilpaillen. Reissaaminen palkittiin rotuyhdistyksen Vuoden pentu 2015- tittelillä. Hotellielämäänkin neiti on päässyt tutustumaan. Hissillä matkustaminen tuli tutuksi Helsingin reissulla. Hayden oivalsi välittömästi, että kuka nyt rappuja kävelisi, kun hissitkin on keksitty. Hayden on hyvin sosiaalinen ja kaikkien kaveri. Neidin kanssa on helppo liikkua missä vain. Meno tuppaa vaan välillä olemaan niin railakasta, että Haydeniä luullaan usein vielä pennuksi, vaikka ikää on jo melkein kaksi vuotta.

Hayden 4kk
Hayden 4kk/ 4 months


Hayden 8vk/ Hayden 8 weeks


Hayden 7vk/ Hayden 7 weeks