Pentueet Litters
PEPPERITA´S PIECE OF MY HEART
"LYSTI"

(2x FI SERTI, 1xEE SERTI/ 1x EE CAC, 2x FI CAC)


Lysti 4 vuotta/ Lysti 4 years

31.3.2010-

Kasvattaja/ Breeder: Kaisa Mattila, Kennel Pepperita´s

Omistaja/ Owner: Niina ja Vesa-Matti Sarenius

Rotu/ Breed: Newfoundlandinkoira

Isä/ Sir: INT MVA MULTI MVA WW-09 Good as Gold Anmalamual Del Basaburua

Emä/ Dam: EE LV LT BALT BY FI MVA Goldbear´s You Must Be Joking

Lonkat/ Hips:  B/C 

Kyynärät/ Elbows: 0/0 

Polvet/ Knees: 0/0

Silmät ja silmäluomet/ Eyes and eyelids: Terve/ Healthy (ECVO-test 14.2.)

Sydän kuuntelu/ Heart: Terve/Clear

Kystinuria status/ Cyst.: Vapaa/Clear

Luonnetesti/ tempereament test: +110, laukausvarma/ not affraid of gunshots

Kilpailee rallytokon alo-luokassa/ Competes in novice class in rally obedience

Kilpailee vesipelastuksen alo-luokassa/ Competes in novice class in water rescue


Lysti 3 vuotta/ Lysti 3 years


Lysti 2v11kk/ Lysti 2y 11m

Lysti 2v1kk/ Lysti 2y 1m


Lysti 1v10kk/ Lysti 1y 10m


Lysti 1 vuotta/ Lysti 1 years

Lystin kotijoukot kertovat hieman neidistä:
Lysti saapui kahden aikuisen, yhden lapsen ja yhden nöffin perheeseemme vähän kuin puolivahingossa, sillä emme olleet ajatelleet ottavamme toista nöffiä ainakaan muutamaan vuoteen. No, niin siinä sitten kuitenkin kävi, että Lysti muutti meille sijoituskotiin silloin melkein kuusivuotiaan Ruusa-nöffin kaveriksi. Koska Ruusan pentu- ja nuoruusaika oli aika villiä, toiveenamme oli kiltti ja rauhallinen pentu. Kasvattajan luona Lysti taisi vielä sellainen ollakin, mutta äkkiä huomasimme, että meille oli muuttanut aivan käsittämättömän energinen ja vilkas jokapaikanhäärä, jolta ei aivan heti virta lopu.

Luonteeltaan Lystin on varsin valloittavan, ehkä jopa maailmojasyleilevän, ystävällinen. Se on ihan varmasti mukana kaikissa kodin tapahtumissa, halusit tai et. Harrastuksista olemme kokeilleet rallytokoa, hakua ja jälkeä ja onpa pentu- ja Jokanöffi-kurssitkin käyty. Mätsäreissä ja näyttelyissä on käyty vaihtelevalla menestyksellä. Lystin suurin intohimo on kuitenkin ainakin tähän asti ollut vesipelastus - ensimmäisellä uintireissullaan 13 vk ikäisenä se ui kuin vanhat tekijät ja haki keppiä järvestä. Lisäksi Lysti osallistui ensimmäisenä kesänään 5 kk ikäisenä epäviralliseen möllivepekeeseen ollen upeasti kolmas, vaikkei ollut osaa liikkeistä tehnyt koskaan aiemmin! Aika näyttää miten Lystin lupaavasti alkanut uintiura jatkuu.

Tähänastiset terveystulokset ja terveys yleensäkin on ollut Lystillä aika hyvä eikä harrastuksia ole tarvinnut siltä osin mitenkään rajoittaa. Tulevaisuudelta toivoisin, että Lysti säilyttäisi tuon iloisen ja kaikkia rakastavan luonteensa ja toisaalta taas että käytös iän myötä pikkuisen muuttuisi hillitymmäksi...

Lystin kanssa elämä on kyllä täynnä yllätyksiä. Koko ajan se touhuaa jotain, pääasiassa myös ihan täysillä, ja sitten sattuu ja tapahtuu. Se on esim. syönyt ison pussillisen pullia, irrottanut ja purrut rikki sellaiset melamiiniset kahvat metallihäkistä, repinyt lattiasta puoli neliötä muovimattoa, irrottanut laatikostosta yhden laatikon etulevyn, ja sitten hajottanut sen lopunkin laatikon ja pudottanut lattialle varmaan puoli tusinaa erilaisia laseja ja lautasia sekä kahvinkeittimen (yllättäen hajosi, samalla meni myös yksi lasinen kannu). Lisäksi on erilaisia vaatteita purtu ja revitty käyttökelvottomiksi ja lattialistoista tehty hammastikkuja. Parsaa on mennyt useita purkillisia ja jätöksiä tongittu kun on jännitetty että onko kaikki epämääräinen tavara tullut nöffin, näköjään aika paljon kestävän, suoliston läpi. Mutta miten olla vihainen tuollaiselle, joka istuu vieressä sohvalla ja nuolaisee poskesta joka kerta kun sitä kääntyy katsomaan :)

Lystin motto: MINÄMINÄMINÄ! MULLE! ...mikä tää juttu muuten on? :D


Lysti 9kk/ Lysti 9months


Lysti 5kk/ 5months


Lysti 12vk/ 12 weeks