22.2. Pieni ryhmänäyttely pohjoisessa, eli Tornion ryhmänäyttely. Tai niin minäkin ajattelin. Tämän päivän näyttelyyn oli ilmoittautunut 50 berniä ja 20 nöffiä. Huikeat määrät! Meidän tiimistä kehiin kirmasi Soda, Melli ja Juno. Ensimmäisenä kehässä oli tätiberni ja Sodalla näytti taas olevan todella mukavaa kehässä. Häntä heiluen, naama virneessä päästeli menemään, ku nuorempikin elukka. Tuloksena hienosti vet Eri1, sa, VSP-veteraani. Bernit tuomaroi Igoris Zizevski. Nöffien tuomarina oli Hilkka Salohalla ja molempien tyttäjen vikalistassa oli reilusti kohtia. Noh, aina ei voi onnistua. Melli oli avo Eri3 ja Juno val Eh2.  
Tornio group show and super number of  entries, 50 berneses and 20 newfies. Our team was represented by Soda, Melli and Juno. Soda was vet Exc1, cq and finally BOS-veteran. Nice job Soda! The judge was Igoris Zizevski. In newfies judged by Hilkka Salohalla Melli was open Exc3 and Juno Vg2 in champion class. 

16.2. Toinen päivä Valmierassa. Melli "Flying Tail's Girl Power for Pepperitas" ei ollut tänään tuomarin mieleen, joten sille tuloksena Eri3, Junolla "Ohoi's U Got The Look" meni paremmin ja se esiintyi jälleen edukseen saaden Er1, sa, PN1, VSP. Nöffit tuomaroi Marion Cambell. 
Second day at Valmiera. Melli, Flying Tail's Girl Power for Pepperitas was not anything the judge would like so she got Exc3. Juno "Ohoi's U Got The Look" did much better and today she got Exc1, cq, BB1, BOS. The judge was Marion Cambell. 

15.2. Reissulla suunnattiin tällä kertaa Latvian Valmieraan. Kehässä tiimistä oli Juno "Ohoi's U Got The Look"  ja Melli "Flying Tail's Girl Power for Pepperitas". Melli esiintyi avoimessa luokassa Eri1, sa, PN2 ja Juno kirmasi valioluokassa ja sai yhden tittelin lisää nimensä eteen tuloksella Eri1, sa, PN1, SERT, ROP. Tuomarina Evgeny Lepekha. Lopuksi Juno loisti vielä ryhmässä sijoittumalla isossa kakkosryhmässä sijalle RYP5, ryhmätuomarina kakkosryhmälle toimi Valentinas Stiklius.  
Road trip to Latvia, Valmiera. Newfies judged by Evgeny Lepekha. Melli "Flying Tail's Girl Power for Pepperitas"  Exc1, cq, BB2, Juno "Ohoi's U Got The Look" Exc1, cq, BB1, CAC, BOB and she gained herself LV CH title. Juno was also BOG5 under Valentinas Stiklius. 

Juno RYP5 palkintopallilla Valmierassa/ Juno BOG5 at Valmiera. Picture taken by AlexDesings and available in courtecy of Valmiera Kennel Club
17.1. Melli "Flying Tail's Girl Power for Pepperitas" täyttää tänään kaksi vuotta. Onnea Melli!
Melli, Flying Tail's Girl Power for Pepperitas, turns two years today. Cogratulations!
10.1. Uuden vuoden ensimmäiset näyttelyt suuntautuivat naapurimaahan, Viroon. Pakattiin autoon pari poikaa ja yksi Juno ja lähdettiin ajelemaan kohti Tartoa. Koirat oli ilmoitettu kahdelle päivälle näyttelyyn, mutta jo ennalta sovimme, että jos aikuiset saavat lauantaina tarvittavan, lähdetään samoin tein ajelemaan kohti kotia. Kehässä tiimiläisistä olivat Juno ja pikku-Uho. Meillä oli lennon peruuntumisesta johtuva tuomarimuutos ja nöffit tuomaroi kreikkalainen Marinos Kyrinacou. Uho (Pepperita's Never Doubt I Am A Masterpiece) oli ensimmäistä kertaa näyttelyssä, kun ikääkin vasta 4,5kk ja heti hienosti ROP-baby. Junon turkkia taivastelin taas ennen näyttelyä, että heti kun sen jonnekin ilmoitan, niin tyyppi päättää pudottaa pohjavillansa, mutta onneksi se ei tänään haitannut. Juno sai sen mitä lähdettiin hakemaan ja tuloksella ERI1, SA, PN1, sert, ROP meillä on jälleen yksi uusi Viron muotovalio.
Tarto national show with Juno and baby Uho. "Uho" Pepperita's Never Doubt I Am A Masterpiece BOB BABY and "Juno" CH Ohoi's U Got The Look Exc1, cq, BB1, CAC, BOB and new EE CH. The judge today was Marinos Kyrinacou.
Juno, Tarton ROP, handlerinsa ja tuomarin kanssa./ 
BOB at Tarto national show.
1.1.2020 Hyvää ja menestyksekästä Uutta Vuotta!
Happy New Year! May your new year be filled with joy and happiness!

24.12. Hyvää Joulua kaikille ystäville ja kasvattien omistajille!
Merry Christmas to all friends near and far!

18.12. Tänään julkaistiin Vuoden newfoudlandinkoirakisan tulokset. Justin (Just In Time del Basaburua) oli hienosti toisena vuoden jalostusuros kisassa! Kiitos kaikille Justinin pentuja kehässä käyttäneille!
Newfoundland of the year 2019 results are out. Justin (Just In Time del Basaburua) was 2nd best stud dog of the 2019! Way to go my fluffy sweetheart ❤️ I thank Michele for co-operation to make this possible and thank you all the breeders who trusted Justin and all the puppy owners who have done wonderful job with their Justin's puppies.

10.11. Jyväskylään oli ilmoittauduttu kahdelle päivälle, mutta lauantaina käännyttiin kotiin 100km ajon jälkeen, sillä ajokeli oli ihan kamala ja kehään ehtiminen olisi ollut siinä ja tässä. Sunnuntaina olikin sitten paljon parempi ilma ajella ja päästiin pelipaikoille asti. Mellillä oli vähän änkyräpäivä ja esiintyminen ei ollut sitä normaalia Melliä, mutta tulos oli kuitenkin ihan kiva ERI2, SA. Nöffit tuomaroi Guy Jeavons. 
Jyväskylä international show. Melli was the only one I entered. She was a bit lazy and did not show herself to her best but still she got EXC2, SA. The judge was Guy Jeavons.

30.10. Melli kävi eilen virallisissa lonkka- ja kyynärkuvissa. Tänään saatiin tulokset ja ihan sellaiset tulokset tuli, kun eläinlääkäri arvioikin. Nyt se on sitten virallista, että terveillä kintuilla mennään ja niillä on hyvä hyppiä aitojen yli. Lonkkatulos B/B, lievää löysyyttä ja kyynärät 0/0.
Melli was x-rayed yesterday and today we got our official results. Hips B/B and elbows 0/0.

27.10. Melli on ollut karvankasvettelupaussilla, mutta nyt lähdettiin taas kehään kokeilemaan. Ohjelmassa oli Seinäjoen KV-näyttely. Melli nuorten luokassa tuloksella ERI1, SA. Nöffit tuomaroi Karl Eddie Berge.  
Seinäjoki international show. Melli was shown in intermediate class and she got EXC1, CQ. The judge was Karl Eddie Berge.

Viikonloput on hyvä käyttää rentoutumiseen ja ehkä joskus koiranäyttelyihin. Pikku-Uholla ei ole vielä ikää näyttelyihin, joten sen viikonloput kuluvat rentoutuen./ 
Baby Uho spends his weekends relaxing. 
14.10. Pennut alkavat hiljoksiin muuttaa omiin koteihinsa. Kaikki paitsi yksi. Kotiin, akkavaltaa taltuttamaan jäi Pepperita's Never Doubt I Am A Masterpiece, kotoisammin Uho.  
Puppies start to move to their own homes. Everyone except one. Pepperita's Never Doubt I Am A Masterpiece will stay with here with us.

6.10. Krista lupasi ottaa Junon mukaan Norjaan, jos Harstadin näyttely järjestettäisiin Norjassa velloneesta tautiepidemiasta huolimatta. Onneksi näyttely saatiin järjestettyä, koska oli saatu selville, että kyseessä ei ole tarttuva sairaus ja tautitapaukset olivat vähentyneet. Kyseessä oli vuoden viimeinen suunniteltu Norjan näyttely ja Junon viimeinen mahdollisuus saada vanha pohjoismaiden valio-titteli, jota myönnetään ainoastaan kuluvan vuoden loppuun asti. Suomen ja Ruotsin valiot löytyy jo ja se Tanska meni ihan kuonon ohi, joten Norja oli meidän mahdollisuus. Onneksi Norjassa on reaaliaikainen tulospalvelu ja sähköiset arvostelut, niin kisastudiossa saattoi jännittää varsin reaaliaikaisesti. Junolla meni hienosti ja siinä vaiheessa, kun narttujen voitto oli tassussa, oli tavoite saavutettu. Sokerina kakun päällä oli vielä ROP-voitto sekä hienosti ryhmässä 4. sija. Nöffit arvosteli Jevne Frode ja ryhmän tuomaroi Irina Poletaeva. Junon tämän vuoden saldo on FI, SE, NO, POHJ, RU MVA-tittelit ja nyt on hyvä jäädä pienelle paussille. Ensi kesänä palataan taas takaisin misseilyiden ja vepeilyn pariin. 
Juno shined in Harstad. She finished BOB and BIG4 and got two new titles NO CH and NORD CH. Newfies were judged by Frode Jevne and group by Irina Poletaeva.

Juno ei kamalasti arvosta näyttelyyn laittautumista, varsinkaan, kun piti rokkitukkaa lyhentää./ 
Juno is not a big fan of grooming and coat care.
22.8. Masterpiece de Anmalamual "Master" ja Must Have Kilnioji Širdis "Tellervo" ovat ylpeitä vanhempia kuudelle urokselle ja kahdelle narttupennulle. Jos olet kiinnostunut Pepperita's-pennusta, soita tai kirjoita minulle sähköpostia. 
They are here! Eight puppies (6m+2f) out of Masterpiece de Anmalamual "Master" and Must Have Kilnioji Širdis "Tellervo" were born today. If you are interested on this litter do not hesitate to send me an email for more information. 

Pepperita's Never-litter
5.8. Tiesin, että tämä päivä olisi edessä, mutta silti se tuli liian aikaisin. Kennelimme ensimmäinen pentu, joka syntyi ensimmäisenä ensimmäiseen pentueeseeni, on poistunut ajasta ikuisuuteen. Salsan selkä ja toinen takajalka alkoivat vaivaamaan enemmän ja enemmän ja muutama päivä sitten tapahtui jotakin, joka sai aikaan romahduksen. Kipu ei pysynyt poissa edes vahvalla lääkityksellä, joten tuli aika tehdä se viimeinen palvelus, jonka olen Salsalle aikanaan luvannut. Enää ei rakkaan tarvitse tuntea kipua. Salsa säilyy aina sydämessäni. Lepää rauhassa Salsa. Pepperita's Piece of Gold 31.3.2010 - 5.8.2019
Today was the hardest one for ages. Pepperita's Piece of Gold passed away. Rest in peace Salsa 31.3.2010 - 5.8.2019.

3.8. Varde Tanska. Kolmas reissu Tanskaan tälle vuotta, mutta nyt lähinnä viemässä Master kotiin ja näyttelyyn piipahdettiin ihan huvikseen, kun sattui olemaan siinä sopivasti. Ilmoitin molemmat pikkutytöt, mutta mukaan lähti lopulta vain Juno, sillä Melli oli juoksussa pahimmoilleen, niin joutui jäämään kotiin. Suurta menestystä ei Junolle tullut. Tuloksena EH2, tuomari Glenda Cook. 
Show at Varde Denmark. We did show just because it was nicely during our trip. Not much to tell. Juno was VG2, the judge Glenda Cook. 

2.8. Ajeltiin taas Tanskaan. Tällä kertaa lähdin palauttamaan lainapoikaa, kun Master (Masterpiece de Anmalamual) palasi näyttely- ja astutusreissultaan takaisin kotiin. Masterin vierailulta saatiin se mitä tavoiteltiinki, eli jokunen uusi valiotitteli ja tiine Tellervo. Nyt jäädään odottelemaan Tellervon ja Masterin pentujen syntymää. Kiitos Michele Utke Ramsing, Kennel Newetta's, jälleen kerran luottamuksesta!
It was time to return Master back to his home. We had some goals for his stay and we did reach them. He got some new champion titles and Tellervo is pregnant. Thank you Michele Utke Ramsin, Kennel Newetta's, for your trust once again!

FI EE LV SE CH Pepperita's Piece of Gold "Salsa" 31.3.2010 - 5.8.2019

21.7. Kolmas päivä näyttelyitä ja vähän alkoi jo väsymys painaa, mutta aamulla auton keula kurvasi kohti Kemin kaikkien rotujen näyttelyä. Tälle päivälle ei oltu ilmoitettu kuin Juno. Tuomarina nöffeillä oli Marjo Järventölä. Juno esiintyi hyvin ja sai tulokseksi ERI2, SA, PN3. Yhteen näyttelyyn on vielä tälle kesälle ilmoittauduttu, mutta ensin lomaillaan vähän. 
Third day of shows and this time we headed to all breed show to Kemi. Juno was the only one who was entered. Newfies were judged by Marjo Järventölä and she gave Juno open class EXC2, CQ, BB3. One more show for the summer but now we relax for a while before that.

20.7. lauantaina oli vuorossa edelleen Kalajoki ja tällä kertaa kansainvälinen näyttely. Melli ja Juno olivat kehässä tänäänkin. Tuomarina Andras Polgar. Molemmat paransivat sijoitustaan hieman. Melli oli EH3 ja Juno, vaikkakin kehnossa turkissa vielä, teki sen mitä on tälle kesälle asetettu tavoitteeksi ja nappasi sen viimeisen sertinsä ollen ERI1, SA, PN2, Sert, Vara-cacib ja samalla pokkase Suomen, Ruotsin ja Venäjän muotovaliotittelit. Nyt on hyvä alkaa asettumaan näyttelytauolle ja keskittyä muihin suunnitelmiin. 
Second day at Kalajoki. This time international show and newfies judged by Andras Polgar. Melli was intermediate VG3 but it was Juno who hit the jackpot and got open class EXC1, CQ, BB2, cac and res-cacib so she can now call herself FI SE RU CH.

19.7. Tämän kesän viimeisiä kunnon näyttelyviikonloppuja ennen lomille lompsauttamista. Ensin perjantaina vuorossa Kalajoen ryhmänäyttely. Näyttelyyn oli ystävänpäivätarjous ja sen innoittamana ilmoitin koko komppanjan, eli Sodan, Mellin ja Junon. Kaikilla oli turkki enemmän tai vähemmän vaiheessa. Sodalla oli vielä sen verran koloa hot spotin jäljiltä, että tätiberni sai jäädä kotiin ja lähdettiin reissuun vain nöffien kanssa. Ryhmänäyttelyssä nöffin tuomaroi Myrna Shiboleth. Melli esiintyi nuortenluokassa ja oli EH4. Juno avoimessa luokassa ERI2, SA, mutta paras narttuluokassa ei enää sijoitusta. 
Kalajoki group show was held on Friday evening. I entered Soda, Melli and Juno but Soda stayed home because she has had a hot spot and we had to shave her coat a bit. Newfies were judged by Myrna Shiboleth. Melli was in intermediate class with VG4 and Juno in open class EXC2, CQ

LT LV EE BALT JMVA FI SE RU MVA Ohoi's U Got The Look handlerinsa Krista Tammen kanssa. Kuva: Maija Vaara./
LT LV EE BALT JCH FI SE RU CH Ohoi's U Got The Look with her handler Krista Tammi. Pic: Maija Vaara
14.7. Toinen päivä Oulussa ja tällä kertaa oltiin kaikki samassa paikassa. Nöffeissä Melli nuortenluokasta taas Eri2, mutta tällä kertaa sa:n kera. Juno talutteli itseään avoimessa luokassa Eri1, sa:n verran, mutta kummallekaan ei sitten enää jatkosijoituksia. Nöffit tuomaroi Sinead Taggard. Sodan Nalle-poika tänäänkin Eri2 valioluokasta tosi kivalla arvostelulla. Bernit tuomaroi Teija Urpelainen. 
Today all the entered dogs were shown at Oulu. Melli was int Exc2, cq, Juno open Exc1, cq but nothing more for either of them. Newfies were judged by Sinead Taggard. Soda's son Nalle got Exc2 from champion class, the judge was Teija Urpelainen.

13.7. Seuraavaksi oli vuorossa lähinäyttelyt Oulussa. Tosin, jostakin kumman syystä sain idean ilmoittaa Juno lauantaiksi Piteån kansainväliseen näyttelyyn. Noh, Juno kyytiin ja Ruotsiin kunhan ensin on pudotettu Melli ja auto kaverin pihalle, jotta hän voi viedä Mellin Oulun näyttelyyn. Tulospuolella meillä oli toiseksi erimomaisin päivä. Juno Piteåssä avo Eri2 ja Melli Oulussa jun Eri2. Myös Sodan poika Nalle (P's Happy Roar of A Lion) esiintyi Oulussa val Eri2 verran. Nöffit tuomaroi Piteåssä Tanja Ahlman-Stockamri ja Oulussa Satu Ylä-Mononen, bernit tuomaroi Sinead Taggard.
Today we showed in Finland and in Sweden. Juno was in Piteå and got Exc2 from open class, the judge Tanja Ahlman-Stockmari. Melli wasshown in Oulu and got Exc2 from junior class, the judge Satu Ylä-Mononen. Soda's son Nalle was also shown at Oulu and he got also Exc2 from champion class, the bernese were judged by Sinead Taggard.

29.6. Mellillä alkaa turkki irrota ja juoksuja suunnittelee, joten Jällivaaraan ei uskaltanut ihan täyttä pesua tehdä. Vielä on turkkia jäljellä, mutta siitä alkaa kadota muhkeus ja kiilto. Noh, heinäkuun monen näyttelyn viikonloput on tulossa, niin sehän on silloin hyvä esiintyä bikinimissinä. Tänään kuitenkin oli vuorossa Jällivaaran midnattsolsutställningen, josta ei järin kummallisia jäänyt jälkipolville kerrottaa. Melli tuloksella jun EH1. Nöffeillä tuomarina Per Kristian Andersen. 
Midnattsolsutställningen at Gällivare with Melli. She is starting to loose her coat but we still have some entries left for this season. Our result was jun VG1 and nothing more. Newfies were judged by Per Kristian Andersen. 

Nalle sodanpoika (Pepperita's Happy Roar of A Lion), ikää paria viikkoa alle 4 vuotta./
Pepperita's Happy Roar of A Lion "Nalle" almost 4 years old.
23.6. Kolmas päivä ja ilmassa jo pienehköä kisaväsymystä. Mellillä meinasi mennä kehä ihan höpinäksi, joten jouduimme vaihtamaan lennosta esittäjää ja päädyin kokoomakehän jälkeen viemään Mellin kehään itse. Tänään tuloksena jun Eri4. Juno jaksoi vielä esiintyä siivommin, joten se meni kehään Marikan kanssa. Junolla samoin tuloksena Eri4. Nöffit tuomaroi tänään Jurate Butkiene.
Third day in Vejen and another international show. I noticed that girls are getting tired and specially Melli was being little restless. They did show themselves nicely though. Melli got jun Exc4 and Juno was open Exc4. Newfies were judged by Jurate Butkiene. 

22.6. Vejenissä kehät jatkuu ja tänään vuorossa kansainvälinen näyttely. Onneksi saatiin eilen se mitä lähdettiin tavoittelemaan, sillä tänään ei kumpikaan tytöistä ollut erityisesti tuomarin, Lisbeth Utke Ramsingin, mieleen. Tuloksena molemmilla EH. Mellillä lisäksi vielä juniorien kilpailuluokan kolmas sija. 
Vejen international show. Luckily we already got what we wanted since today was not for us. Both girls got very goods and Melli placed third in junior class. Newfies were judged by Lisbeth Utke Ramsing.

21.6. Viimeksi Tanskan keikalla jäi vähän kaiveleen se Mellin viimeinen junioriserti, joten täytyi suunnitella uusi reissu. Tällä kertaa matka suuntautui Vejeniin ja kyydillä oli molemmat pienet, mustat. Ensimmäisen päivän nordic näyttelyn nöffit tuomaroi Helen Tonkson-Koit. Ensimmäisenä oli kehässä Melli. Neiti esiintyi ensimmäistä kertaa ystäväni Marikan handlaamana ja hienosti meni. Tuloksena oli Jun Eri1, Sa ja se tavoitteena ollut Jun-serti sekä DK JMVA titteli. Juno oli avoimessa luokassa yllättäen Avo Eri2, Sa, vaikka neiti on edelleen aivan turkiton. Onneksi tuolla karvamäärällä on enää suunta parempaan turkkiin, kun ei ole paljoa enää mitä pudottaa. 
Vejen nordic show. Newfoundlands were judged by Helen Tonkson-Koit. Flying Tail's Girlpower for Pepperitas "Melli" got jun Exc1, CQ, jun-cac and is now DK JCH. Ohoi's U Got The Look "Juno" got open Exc2,CQ

Melli ja Juno reissukavereiden Helmi-bernin ja Ava-tipsun kanssa aurinkoisessa Vejenissä./
Melli and Juno hanging out at sunny Vejen with their friends Helmi the bernese and Ava the tibbie.
9.6. Tuntui hassulta, kun perinteinen Rovaniemen juhannusnäyttely ei ollutkaan tänä vuonna juhannuksena, vaan jo paljon aikaisemmin. Näyttelyyn ilmoitin alunperin Sodan ja Junon, mutta kun päätettiin, että Master jää vielä hetkeksi, ehdin ilmoittaa senkin ihan viimeisten tuntien aikana. Sodalla ei ollut vielä karva kasvanut hot spotin alueella, joten tätiberni sai jäädä kotiin. Master ja Juno pyörähtivät kehässä ihan mukavalla menestyksellä. Masterpiece de Anmalamual "Master" Val eri1, sa, PU1, ROP, serti ja cacib - > FI MVA, eli tämän reissun tulostavoite tuli täyteen tällä. VSP olis ihanainen Flying Tail's Girl On Fire "Justiina", joka on Justinin tytär ja meidän Mellin sisko.  Ohoi's U Got The Look "Juno" oli ihan karvaton ja kehässä katsoin, että kyllä nyt on alalinjan trimmannu joku pimeinä töinä, kun oli niin koloinen. Itsehän minä sen siis olin laittanut :) Mutta ei se Junon tulos onneksi siitä jäänyt kiinni. Tuloksena oli Avo eri1, sa, PN2, vara-serti, cacib. Ei huono ollenkaan, tuollaiselle bikinimissille. Nöffit tuomaroi espanjalainen Rafael Malo Alcrudo.
Rovaniemi international show. Newfoundlands were judged by spanish Rafael Malo Alcrudo. BOB, CAC, Cacib Masterpiece de Anmalamual "Master" - > new FI CH so we hit the target set for Master's visit. BOS was Flying Tail's Girl On Fire "Justiina" who is the daughter of Just In Time del Basaburua and sister to my Melli. BB2, Cacib, res-cac Ohoi's U Got The Look "Juno"

Rovaniemi ROR Masterpiece de Anmalamual ja VSP Flying Tail's Girl On Fire (Mellin sisko, Justinin tytär).
Kuva: Kennel Flying Tail's./
Rovaniemi BOB MAsterpiece de Anmalamual
 and BOS Flying Tail's Girl On Fire (Melli's sister and Justin's daughter). Picture: Kennel Flying Tail's.
26.5. Seuraavaksi vuorossa Norja ja Tromssa. Vaan olihan se taas pitkä ajomatka. Kehässä Melli ja Master. Masterin ehdin juuri ilmoittaa, kun selvisi, että herra jää muutaman  kuukauden pidempään. Jo aamulla osallistujalistaa lukiessa arvasin, että ei ole meidän päivä tänään. Ilmoitetuissa oli monta hienoa koiraa ja useampi valio- ja avoluokkalainen, jotka olivat samaa norjan sertiä metsästämässä, kuin mekin. No, huonoille ei tänään hävitty ja tyyppien tulokset olivat ihan mukavat, vaikka ne sertit jäikin saamatta. Nöffit tuomaroi suomalainen Eeva Rautala. Master oli valioluokassa eri3, sa, PU4. Melli oli ilmoitettu tänään nuortenluokkaan ja tuloksena eri1, sa, vara-serti.
Next stop Tromso, Norway. Newfy judge was Eeva Rautala and I knew by looking at the entry lists that this is not going to be as good day as yesterday. There was lots of really good dogs who also needed norwegian cac in champion and in open classes. Master was shown in champion class and he ended up being exc3, cq, BM4. Still nice best male placement so not that bad. Melli was shown today at intermediate class and she was exc1, cq and got res-cac. So close but yet so far. 

25.5. Perinteinen Piteå. Kehään oli ilmoitettu pelkästään Melli, kun muilla ei ollut suurempia tarvittavia Ruotsista juuri tähän hetkeen. Matkaan saatiin Sari ja Muru-berni. Tässä kohtaa reissua saattoi sanoa, että kannatti lähtä. Tuomarista näki, että Melli on hänen mieleensä ja parhaani mukaan yritin kuunnella ja ymmärtää mitä hän harjoitusarvostelijalle selittää, mutta ihan kaikkea koirasanastoa en ymmästänyt. Tuloksena jun eri1, sa, pn1, serti ja ROP. WOW! Melko mahtava homma. Tuomarina nöffeillä oli Carina Andersson Rapp.
Samalla kun itse kirmasin kehässä, kisasi Tellervo (
Must Have Kilnioji Širdis) isäntänsä kanssa Uuraisilla kauden ensimmäisissä vepekokeissa. Se vienti vaati vielä aavistuksen neuvotteluja, mutta muutama pistä siitäkin liikkeestä jäi. Lopputuloksena alo 75/100p, 3-tulos ja sijoitus 1/5. Hienosti alkoi kausi luokkavoitolla. Kyllä ne ykkösetkin sieltä tulee, kun vienti lähtee ensimmäisellä yrittämällä. 
First stop Piteå, Sweden. I only entered Melli since nobody else actually needed anything from Sweden at the moment. Melli's result were much better that I had dreamed of. She was jun exc1, cq, BB1, cac, BOB. Newfy judge was Carina Andersson Rapp.
Same time as I show Melli at Piteå our Tellervo (Must Have Kilnioji Širdis) started water rescue competition season for this summer. She competed in Uurainen with her co-owner and got 75/100 points and won beginner's class. Good job Tellervo! 

Piteån rop Flying Tail's Girl Power for Pepperitas ja vsp Flying Tail's Everything Takes Time.
Onnea Anu, Ansku ja Uuno! Kuva: Sari N./
Piteå's BOB 
Flying Tail's Girl Power for Pepperitas and BOS Flying Tail's Everything Takes Time. Picture: Sari N.
18.5. Seinäjoen ryhmänäyttely. Seinäjoelle oli alunperin ilmoitettu Melli ja Soda, mutta koska Soda oli doupingvaroaikojen takia vielä saikulla, lähti matkaan vain pikkuinen Melli. Jari Laakso oli taas omanlaisensa, mutta kyllä arvostelusta koiransa tunnistaa. Ne virheet ja hyvät puolet sieltä löytyi, jotka minunkin mielestä koirassa on. Tuloksena jun eri1, sa, pn3, vara-serti. Olin omasta mielestäni ilmoittanut Mellin nuorten luokkaan, mutta joku aivopieru tullut ja junnuissa se oli. Noh, eipä sillä mitään haittaa noin ryhmänäyttelyssä ole. 
Seinäjoki group show. Newfies judged by Jari Laakso. I antered Melli and Soda but since Soda had to have some medication she was not able to go. Melli was shown in junior class and got exc1, cq, BB3 and res-cac.
12.5. Kolmas ja samalla viimeinen näyttelypäivä Roskildessä. Tänään nöffit tuomaroi Rony Doedijns. Melli Eri3, mutta se sa jäi saamatta ja samalla meni nenän edestä se junnusertikin. Juno sai myös erinomaisen ja huomasin, että mehän on käyty tällä tuomarilla Junon kanssa aikaisemminkin ja sillonkin pelkällä erinomaisella. Tosi kivan arvostelun neiti sai tälläkin kertaa, että ei ollenkaan huonosti tuolta bikinimimmiltä. 
Last showday at Roskilde. Newfoundlands judged by Rony Doedijns
Melli got EXC3 but no cq so no jun-cac today. Might take another try later on... Juno got Exc. Later I noticed that she has been in Doedijins' ring once before and he did not like her that much then and did not like her that much now either. But still excellent so not too shabby :) 
 
 

 11.5. Toisena päivänä nöffit tuomaroi tanskalainen Arne Foss. Tuomari oli tiukalla päällä, sillä hänellä oli myös harjoitusarvostelija. Melli oli tänään hienosti Eri1, SA, Jun-cac, PN4, vara-serti ja Juno Eri4.
Second day at Roskilde, newfoundlands judged by Arne Foss. Melli Exc1, CQ, Jun-cac, BB4, res-cac and Juno  Exc4. 

 10.5. Lastattiin "pikkutytöt" autoon ja lähdettiin Kristan ja Jaggen kanssa käymään reissu Tanskassa, Roskildessä. Reissulla tavattiin paljon uusia ja vanhoja tuttuja, nähtiin Masterin ja Justinin jälkikasvua ja mikä parasta, käytiin moikkaamassa Justinia pitkästä aikaa. On se JB vaan sellanen mussukka, että olisin sen matkaan ottanut, jos omistaja olisi antanut. Reissussa piti tietenkin käydä myös näyttelykehässä pyörähtämässä. Ensimmäisenä päivänä nöffit tuomaroi Uschi Eisner. Melli (Flying Tail's Girl Power for Pepperitas) oli ilmoitettu junioriluokkaan junnusertien toivossa ja perjantain tuloksissa Eri2, SA, Jun-serti, Juno (Ohoi's U Got the Look) oli ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa 2v 2pv iässä ja ihan kaiken pohjavillan pudottaneena. Tulokseksi saatiin kuitenkin Eri4
First showday at Roskilde, Denmark. Newfoundlands judged by Uschi Eisner. Melli in junior class EXC2, CQ, Jun-cac and Juno first time in open class and totally out of coat Exc4.

Melliä höpötyttää. Hyvin levätyn päivän jälkeen yritettiin ottaa jotakin poseerauskuvia. Malli ei ollut vaan kovin  yhteistyöhaluinen. / Melli goofying around when we tried to take some new pictures.
8.5. Pikkutytöistä se vanhempi täyttää tänään kokonaista kaksi vuotta. Onnea Juno (Ohoi's U Got the Look)!
Now it is time to celebrate! Juno (Ohoi's U Got the Look) turns two years and becomes an official adult. Congratulations dear!Juno justinintytär Mattila 2vuotta. Onnea!/ Juno 2 years. Congratulations!
28.4. Sunnuntaina oli suuntana Kiuruveden ryhmänäyttely, jossa nöffit tuomaroi Paavo Mattila. Tulokset olivat hieman parempia, kuin edellisenä päivänä, mutta olis me se urostenkin serti voitu ottaa ;) Master siis eri2 ja Melli eri1, sa, PN2, SERTI. Melli oli ilmoitettu ensimmäistä kertaa kokeeksi nuorten luokkaan. 
Kiuruvesi group show. The judge was Paavo Mattila. Master Exc2 and Melli Exc1, cq, BB2, CAC. Melli was first time in intermediate class.

27.4.Viikonloppu vietettiin tällä kertaa kotimaata ristiin rastiin ajellen. Lauantaina oli kalenterissa Outokummun ryhmänäyttely. Siellä nöffit tuomaroi Irina Poletaeva. Tulospuolelta meni melkolailla kuonon edestä kummallakin. "Master" Masterpiece de Anmalamual eri2, sa, PU3, vara-serti ja "Melli" Flying Tail's Girl Power for Pepperitas eri1, sa, PN3 
Group show at Outokumpu, the judge was Irina Poletaeva. "Master" Masterpiece de Anmalamual Exc2, cq, BM3, res-cac and "Melli" Flying Tail's Girl Power for Pepperitas Exc1, cq, BB3   

Melli ja Master rentoutuvat näyttelyiden välillä. / Melli and Master relax and reload between the shows.
6.4. Toinen päivä näyttelyitä Siauliaissa. Tänään tuomarina ukrainalainen Pavlo Karpov. Tänään esiintyminen oli hallitumpaa ja hillitympää, kun eilen ja tuomarikin selvästy tykkäsi enemmän.
Tuloksina:

Masterpiece de Anmalamual eri1, sert, w, ROP -> Lt & Balt mva ja lopulta oltiin Masterin kanssa vielä RYP4 :)
Flying Tail's Girl Power for Pepperitas Eri1, jw, ROP-juniori, VSP -> Lt, Lv, Ee & Balt jmva
Kiitos Katariinalle avusta rop-kehässä!
Secon day at Siauliai, Lithuania. Today newfies were judged by Pavlo Karpov
Masterpiece de Anmalamual Exc1, cac, w, BOB -> Lt & Balt ch and at final rigns we also placed Best in Group 4 :)
Flying Tail's Girl Power for Pepperitas Exc1, jw, BOB-junior, BOS -> Lt, Lv, Ee & Balt jch
Thank you Katariina for help with bob/bos!

6.4. Master ja Melli lähtivät tällä kertaa tutustumaan Liettuan Siauliaihin ja pyörähtämään kehässä. Ensimmäisenä päivänä tuomarina oli 
Renata Petkeviciene. Kumpikaan sankareista ei ollut oikein tuomarin mieleen. Erinomaiset saatiin, mutta eipä paljon muuta. 
Masterpiece de Anmalamual Eri1
Flying Tail's Girl Power for Pepperitas Eri1, jw
National show at Siauliai, Lithuania. The first day newfies were judged by Renata Petkeviciene
Masterpiece de Anmalamual Exc1
Flying Tail's Girl Power for Pepperitas Exc1, jw
31.3. Tänään täyttää kennel Pepperita'sin ensimmäinen pentue jo yhdeksän vuotta. Onnea Salsa, Lysti, Muru, Taco ja Otso! Valitettavasti Rene-veli ei ole enää ilonamme, mutta onnittelut Renellekin sinne jonnekin. 
Today is Pepperita's Piece of-litter's 9th birthday. Congratulations Salsa, Lysti, Muru, Taco and Otso. And also congratulations Rene somewhere over the rainbow bridge.


10.3. Kolmas päivä Vilnassa tätibernille. Tulospuolella mentiin tänäänkin edellisten päivien tapaan ERI1, VN, VSP-veteraani. Nyt saa tätiberni jäädä eläkkeelle, osa-aikaiselle ehkä, kun kyllä me johonkin näyttelyyn vielä jossain vaiheessa mennään pyörähtämään. Tuomarina tänään Joao Vasco Pocas.
Third show at Vilna, Lithuania for my dear Soda. She was BOS-veteran again today, the judge was Joao Vasco Pocas.

9.3. Toinen päivä Liettuan Vilnassa ja tänään vuorossa Liettuan voittaja-näyttely. Tänään oli paljon jaossa, sillä katkolla oli kaikkiaan kolme titteliä. Ja niinhän siinä kävi, että tavoite saavutettu ja tuloksella ERI1, VN, VSP-veteraani sai Soda Liettuan veteraanimuotovalion, Baltian veteraanimuotovalion ja Liettuan veteraanivoittaja 2019-tittelit. Tuomarina oli Andrey Kisliakov. Soda on edelleen ihan vetävässä kunnossa, eikä ikä näy ainakaan käytöksessä :D
Second day at Vilna, Lithuania and today is the Lithuanian winner show. Soda hit the jackpot and we got all we could have hoped for. She was EXC1, VN, BOS-veteran. Today Soda gained LT VCH, BALT VCH and LT VW-19 titles. The judge was Andrey Kisliakov.

8.3. Soda the Tätiberni pakkasi reissukassinsa ja lähti Krista ja Jaggen kanssa käymään Liettuan Vilnassa. Näyttelyyn valmistautuminen meni tutuissa merkeissä, eli näyttelypesua tehdessä oli ilma sakeana bernin karvasta ja se hartaudella kasvatettu turkki pöläytettiin kertapesulla seinälle. Onneksi jotakin jäi vielä koiraankin ja Soda pääsi kehään. Ensimmäisenä päivänä kehässä hipsuteltiin tuloksella ERI1, VN, VSP-Veteraani. Tuomarina 
Svetlana Postarnakova.
Soda packed her bags and travelled to Vilna, Lithuania with Krista and Jagge. Soda decide that she will not need her coat and it was all blown off when groomed for the show. But who needs the coat when you have a right attitude, says Soda :) Today's result was EXC1, VN, BOS-veteran, the judge was Svetlana Postarnakova.


4.3. Mahtavia uutisia Ruotsin maalta. Masterin uuden vuoden aaton hellu Nickie (Deep Love Lullaby) synnytti eilen kaksi valkomustaa urosta ja kolme valkomustaa narttua. Pennut ja emä voivat mainiosti. Onnea Lena Hedlund, Kennel Yalatkit's! 
Awesome news from Sweden. Master's New Year's date Nickie (Deep Love Lullaby) gave birth yesterday to 2 males and 3 females. Congratulations to Lena Hedlund at Kennel Yalatkit's! All puppies are nicely colored white&blacks. 

3.3. Toinen päivä Joensuussa ja tänään tiimistä kehässä taas Tellervo. Tulos sama kuin eilen, eli EH4. Tuomarina Zorica Blomqvist. Nyt voidaan alkaa valmistautumaan kehän vepe-kauteen ja loppuvuoden jänniin suunnitelmiin.
Joensuu nordic and Tellervo got the same result as yeasterday VG4. Now we can start to prepare for summer and water rescue season.

2.3.
 Joensuu KV ja kehässä Tellervo (Must Have Kilnioji Sirdis). Tellervo sai oikein kivan arvostelun ja esiintyminen oli kaunista, vaikka kehän pohja olis niin liukasta, että juokseminen oli monelle koiralle tasapainoilua. Tuloksena EH4. Tuomarina tänään Igor Zizevskis. 
Today Tellervo was shown at Joensuu International show. She got nice critique and VG4. The judge was Igor Zizevskis. 


17.2. Tänään oli paljon parempi päivä Valmierassa. Master pokkasi valioissa sertinsä ja Melli teki saman junnuluokasta. Tuomarina Johan Andersson. Master val eri1, sa, pu3, sert -> LV MVA ja Melli jun eri2, sa, jun-sert. 
Second day in Valmiera and we got what we needed. Melli was jun exc2, cq, Jun-cac and Master ch exc2, cq, cac, bm3 -> LV CH. The judge was Johan Andersson

16.2. Taas mennään. Tällä kertaa reissu suuntasi Latvian Valmieraan. Ensimmäisenä päivänä nöffit tuomaroi Anna Kochan. Master val eri1, mutta siihenpä se sitten jäi ja Melli vain eh4. Huomenna on onneksi uusi päivä.  

This time we headed to Valmiera, Latvia. First day newfies were judged by Anna Kochan and she did not like my dogs. Master ch exc1 but nothing more and Melli vg4. Better luck next time.

3.2. Toisena päivänä Valgassa saatiin se mitä sieltä lähdettiin hakemaankin, eli Melli paransi sijoitustaan pykälällä: jun eri1, sa, jun-sert, rop-jun, pn2. Tuomarina tänään oli Bernard Ong Singaporesta. 

Second day in Valga and we got what we needed. Melli was jun exc1, cq, BB2, Jun-cac, BOB-Junior. The judge was Bernard Ong.

2.2. Pari viikkoa ennen reissuun lähtöä auto hajosi kesken ajon ja jäi sille tielle. Alkuun näytti, että reissu jää tekemättä, mutta asioilla on tapana järjestyä ja niinpä päästiin Mellin kanssa korkkaamaan baltian reissut ja junnukehät. Ensimmäisenä päivänä Viron Valgassa tuomarina Zoia Oleinikova ja kaljusilakka-Melli tuloksella Jun eri2, sa, pn3. Ei huono, mutta pikkasen jäi vielä parantamisen varaa. 
First day in Valga, Estonia and totally naked Melli was Exc2, cq, BB3. Newfies were judged by Zoia Oleinikova
20.1. Reissun toinen päivä ja toinen näyttelypäivä ja ihan yhtä hienot tulokset tätibernille, eli eri1, SA, PN2, ROP-veteraani. Tuomarina Tibor Havelka. Kiitos Krista, kun otit Sodan mukaan reissuun!
Second day at Daugavspils and today also Soda was Exc1, CQ, BF2, BOB-VET. The judge was Tibor Havelka. Thank you Krista for taking Soda with you on this trip.

19.1. Soda "the tätiberni" pakkasi reissukassinsa ja lähti Kristan sekä Jagge-bernin kanssa keikalle Latvian Daugavspilsiin. Kehässä oli esiintynyt oikein reipas bernirouva ja tuloksetkin olivat sen mukaiset. Soda eri1, SA, Vet-serti, PN2, ROP-veteraani ja lopuksi vielä BIS4-veteraani. Nyt saadaan lisätä Sodan titteleihin seuraava veteraanivaliotittel