23.9. Junon ensimmäinen rallytokostartti. Hylätty saatiin radalta, kun Juno päätti ottaa remminsä kantoon kesken liikkeiden. Noh, saatiin kuitenkin kaikki liikkeet suoritettua ja arvokasta kisakokemusta.  Lisää treeniä ja kohti uusia kisoja. 
Juno's first rally obedience competition. We did not get the result since Juno carried her leash in her mouth in the middle of the track but we gained good experience. More training and more competitions. 


16.9.  Mellin viimeinen pentunäyttely ja paikkana Oulun Äimärautio. Mukaan kehiin oli ilmoitettu myös Justiina-sisko. Tuomarina oli Juha Palosaari, joka oli melko tiukalla päällä. Seurattiin siinä ennen nöffejä, että KP:tä ei ihan jakamalla jaettu. Melli sai hyvän arvostelun ja lopputulos oli 1 KP, ROP-pentu ja vielä päivän päätteeksi RYP3-pentu. Justiina-sisko sai myös KP:n, eli oikein saa Justin olla tyytyväinen tyttöihinsä. Nättejä likkoja molemmat.
Today was Melli's last puppy show. This time it was held really close in Oulu. Newfies were judged by Juha Palosaari and Melli was 1st, HP, BOB-puppy and finally also BOG3-puppy. 

15.9. Justin ja Alma (von Kauttelsheim Odina) saivat pentuja, kun kennel WIshfellowiin syntyi 5 narttua ja 2 urosta. Onnea kasvattajille!
Justin and Alma got puppies at Kennel Wishfellow, 5 females and 2 males! Congratulations to the breeders!
8.9. Taas pentunäyttelyssä, mutta tällä kertaa omilla kulmilla Siikajoella. Tuomarina oli nöffien kasvattajatuomari Anita Al-Bachy ja neitokainen sai niin ylistävän arvostelun, että pakosta pistää hymyilyttämään. Isossa kehässä neiti pisti parastaan ja lopulta tulos oli ROP-pentu, RYP1, Best In Show 4. Kyllä sai olla pienestä neidistä ylpeä. Hienosti meni handlerin kanssa ja jaksoi loppuun asti, vaikka vähän jo bis-kehässä meinas keskittyminen herpaantua, kun alkoi väsy painaa. 
Today yet another puppy show for Melli. This time we had newfy specialist judge and Melli did awesome. She won the breed and then ended Best of Group 1st and finally Best In Show 4th.
2.9. Ei ollut Melli tänään Olli Kokkosen mieleen. Tampereen pentunäyttelyssä tänään tuloksena pentuluokan toinen.
Today Melli was 2nd in puppy class at Tampere Puppy Show. The judge was Olli Kokkonen.  

1.9. Taas Tampereella ja taas Mellillä pentunäyttelyssä :) Tänään tuomarina Tanya Ahlman-Stockmari ja tuloksena ROP-pentu. 
Melli and I went to Tampere again for a puppy show. Today Tanya Ahlman-Stockmari rewarded her with BOB-puppy.

29.8. Tänään jännitettiin Tellervon kanssa Oulun eläinklinikalla luustokuvissa. Turhaan jännitettiin, kun tervettä näytti ja terveenä tuli lausunnot myös Kennelliitosta. Tellervo (Must Have Kilnioji Širdis) on nyt kaikin puolin terveeksi tutkittu ja kunhan alkuvuodesta käydään parit näyttelyt alle, niin kevään korvilla voitaisiin suunnitella jo jotakin pentuhommia. Siitä enemmän tietoa sitten lähempänä ajankohtaa. 
Tellervo had her xrays done today and she is all healthy. This is really good news. We will do some show during the winter and then perhaps plan some puppies for spring. 

26.8. Kesän viimeiset vepekisat ja ne vietettiinkin ihan kotikulmilla, kun kisasimme Jäälissä. Tiimistä oli alunperin ilmoittautunut kisoihin Juno ja Tellervo, mutta koska Tellervo päätti aloittaa juoksut edellisenä päivänä, niin edustus jäi junnu-Junon varaan. Tänään saatiin ykköstulos 48/50 pistettä. Hyvin olen Junollekin opettanut maalilinjan ohitukset. Tietääpähän mitä opetella talvella. 
Today was season's last water rescue competition and it was held really close to our house. Juno attended last time in junior class and got nice result 48/50 points. 

19.8. Juno jatkoi sen junnusertin metsästystä Viron nf-erkkarissa, mutta jatkuu metsästys, sillä tänään tulos eri3. Tacolla alkoi jo reissu painaan, mutta vielä jaksoi pappa painaa eri1, sa, pu3, VSP-vet. Nyt Taco jää eläkkeelle ja jatkaa lekottelua ilman, että pitää välillä seistä trimmattavana, sillä pesu ja harjaus on Tacon mielestä ihan jees, mutta trimmattavana seisominen on ihan plääh. Mellillä oli parempi päivä Tampereella ja tänään tulos ROP-pentu ja RYP3.
NF-speciality in Estonia. Juno got Exc3 but Taco did again awesome and was Exc1, cq, Bm3, BOS-vet. Now Taco will retire from shows and spend his days as he normally has just relaxing but without any mandatory grooming. Melli also had another show at Tampere. Today she was BOB-puppy and BOG3.

18.8. Juno matkasi Kristan mukana Viroon, Baltian Voittaja-näyttelyyn, mutta tittelit meni kuonon edestä, kun tuloksena Eri2. Samoin Tomaksella tulos eri3 jätti vielä parantamisen varaa. Kristan Taco (P's Pieceofspanishdream) sen sijaan oli vedossa ja veteraanikehässä eri1, sa, pu4, vet-cac, Rop-vet ja sillä BaltVW-18 ja EE sekä Balt VetMVA. Hieno Taco ja onnea Krista! Samaan aikaan Mellin kanssa oltiin Tampereella pentunäyttelyssä ja Junon kanssa sama kohtalo, eli kuonon edestä meni menestys. Tulos kuitenkin kiva Pen1 kp, pn2.
Baltic winner show Taco exc1, cq, bm4, vet-cac, BOB-vet and gained BaltVW-18, EE VetCH and Balt VetCH titles. Congrats! Juno was shown with exc2, but nothing more. Tomas also was shown with exc3. At the same time Melli was shown at Tampere puppy show. She was 1st, hp, BB2.
15.8. Iloisia uutisia. Juuri ennen kotiinlähtöään Justin astui vielä yhden Suomi-nöffin ja tänään kuulin mieluisia uutisia kennel Wishfellowlta. Justinin astuma narttu on tiine, joten elokuussa syntyy pentuja yhdistelmästä Just In Time del Basaburua - vom Kauttelsheim Odina.
Puppies on the way for Just In Time del Basaburua - vom Kauttelsheim Odina. This was the last litter Justin bred in Finland before returning home.

2.8. Onnea veteraani-ikäinen tätiberni! Tänään Soda täyttää kokonaista 8 vuotta :)
Soda turns 8 years! Still as happy and active as years before. Happy Bday dear Soda!

1.8. Paljon onnea Pepperit's Happy-pentue! 3 vuotta mittarissa ja vauhti ei hiljene yhtään :) Onnea Isla, Alma, Xena, Alma, Tessa, Asta, Nalle ja Onni! 
3rd Birthday for Pepperita's Happy-litter! Congratulations!   

29.7. Toinen päivä vepeä Oulussa. Framilla tänään tenavaosastoa, eli Juno ja Tellervo. Molemmilla oli hieman ramppikuumetta ja tottumattomuutta havaittavissa ja tulostaso ei päätä huimannut. Kisakokemusta tarvitsevat molemmat, kun kyllä ne treeneissä osaa :) 
Second day of water rescue for Tellervo and Juno. Young dogs were a bit tired so the results were not that high. Need more training and competing to get used to all of this.   
28.7. Kauden päätavoite, eli nöffien vepen rotumestaruuskisat kisattiin tänä vuonna kotikulmilla Yli-Kiimingin Mannilassa. Mukana tiimistä olivat Niina ja Lysti, Topi ja Tellervo sekä minä itse Junon kanssa. Lysti yllätti meidät kaikki nappaamalla taattuun ja varmaan lystityyliin ykköstuloksen, uusimalla alo-luokan rotumestaruuden ja saaden samalla siirron avoimeen luokkaan. Ei hullummin yli kahdeksanvuotiaalta nöffirouvalta. Juno kisasi junioriluokassa ja tuloksena 25/50 pistettä, kun veneen hakuun ei lähtöaika riittänyt. Tellervolla oli myös alokasluokan liikkeissä hieman lähtökankeutta ja pisteitä III-tuloksen verran. Water rescue competitions at Mannila, Oulu. This was our breed championships so all available team members were entered. Juno started her career in junior getting 25/50 points and junior breed champion 2018. Tellervo and Lysti competed in novice class. Lysti was novice breed championships second time in a row. Thanks Topi and Tellervo and also Niina and Lysti!   

22.7. Ylivieska KV ja lähtö oli taas yhtä säätämistä. Hirveä helle ja omassa autossa ei ilmastointia, joten mentävä bemarilla. Aamulla puhelin soi "Mä oon kattonu kehän alun tunnilla pieleen. Pitää lähtä tuntia aikasemmin:" Ai, no mä heräsinki just ja ei ku kamppeet niskaan, Juno autoon ja matkaan. Kerkesimme kehän laidalle suhteellisen inhimillisesti ennen kehien alkua. Tulokset olikin sitten niin muikeita, että kotimatka meni yhtenä hymynä. Kasvattipoika-Nalle pyörähti kehässä tuloksella ERI3, SA. Tomas pokkasi ensimmäisen sertinsä ollen ERI1, SA, PU3, SERT ja saman teki Juno nöffikehässä ERI1, SA, PN3, SERT. Molemmilla oli kilpakumppaneita yllin kyllin, joten ihan paikalle tulemalla ei tuloksia saatu. Tästä on hyvä jatkaa.
Ylivieska international. Even though the morning start was chaotic the results were awesome. Nalle (P's Happy Roar of A Lion) was Exc3, cq, Tomas Exc1, cq, BM3 and got his first cac. Juno was Exc1, cq, BB3 with CAC. Way to go guys!

 21.7.
Tomas kävi näytelmissä Laukaalla tuloksena tiukalta tuomarilta ERI1, mutta ei muuta.
Laukaa show with Tomas who got EXC1.

17.7. Sinne se läks. JB omaan kotiinsa nimittäin. Tiesinhän minä, että tämä päivä tulee eteen, mutta parkuhan siitä tuli. Hyvää matkaa Justin ja kiva kun kävit!
Bye Bye Justin! You will be missed. Good luck and be safe. Justin went back to his own home to Denmark. Thank you Michele Utke Ramsing for co-operation and for all the trust you had for letting me have Justin here.