Kennel Pepperita's 

Pepperita's-kennelnimen takaa löytyy laumanjohtajana jääliläinen yrittäjä Kaisa Mattila.

Koiria minulla on ollut jo liki kolmekymmentä vuotta, kun vanhemmat hankkivat meille kotiin pitkällisen kinuamisen tuloksena sekarotuisen Roope-koiran. Ihan oma, puhdasrotuinen koira minulla on ollut vuodesta 2002, kun vähän kiertoteiden kautta opiskelijakämppään tassutteli berninpaimenkoiranarttu Rita (Janipan Pipsa-Pippuri).
 
Kennelnimi Pepperita's minulle on myönnetty 2004. Kennelnimi juontaa juurensa Ritasta, Pipsa-Pippurista, vaikka alusta oli jo selvää, että Ritaa ei tulla jalostukseen käyttämäänkään. Haaveissa oli kuitenkin, että josko joskus. 

Ritan kaveriksi tuli muutaman vuoden päästä Aya-berni (Goldbear's Papaya) ja se oli menoa se. Näyttelyt ja muu harrastaminen vei mennessään. Aya oli alunperin sijoituskoira, mutta Ayasta ei kuitenkaan jalostukseen ollut, joten haaveet siirtyivät eteenpän. Ayan kanssa harrastettiin näyttelyitä, kierrettiin maailmaa ja treenailtiin tottelevaisuutta ihan omaksi iloksi ja treenikavereiden viihdykkeeksi. Ayan kasvattaja kasvatti myös newfoundlandinkoiria ja olin niitä näyttelyreissuilla ihaillut. Kerran tuli kehän laidalla puheeksi, että kasvattajalla olisi yksi luovutusikäinen nöffinarttu vailla sijoituskotia. Ei mennyt montaa päivää, kun ajelin jo hakemaan laumamme ensimmäisen limalingon, kun Mani (Goldbear's Youmustbejoking) liittyi tiimiin. Manin kautta tutustuin myös enemmän vesipelastukseen ja siitä tuli rakas laji. Kisattu on vaihtelevalla menestyksellä ensin Manin kanssa ja sen jälkeen sen tyttären Salsan kanssa. Newfoundlandinkoirat ja berninpaimenkoirat sopivat minulle hyvin ja niiden kanssa saa ja voi harrastaa juuri sen verran, kun ohjaajassa on rahkeita. 

Mani on kennel Pepperita'sin kantanarttu ja sen myötä olen aloitellut myös kasvattajan uraani. Pepperita's Piece of -pentue syntyi 2010. Manin pentueesta jätin itselle kotiin Salsan (Pepperita's Piece of Gold), mutta Salsaa ei koskaan jalostukseen käytetty. Tällä hetkellä kotona minulla asuu neljä narttua ja yksi uros: newfoundlandinkoirat Juno (Ohoi's U Got The Look), Melli (Flying Tail's Girl Power for Pepperitas), Mayu (Way To Your Heart Chariboo) ja Mikolaj (Daybreaker's Emperor of The Dark) sekä berninpaimenkoirarouva, Soda (Ridon Hennet Hypnotiq). Lisäksi minulla on sijoituksessa tai yhteisomistuksessa kaksi newfoundlandinkoiraa ja yksi lagotto romagnolo.
Satunnaisesti luonani vierailee myös jalostusuroksia näyttely- ja jalostusturneilla.

Tavoitteenani on kasvattaa varsin pienimuotoisesti koiria, joista on rodunomaisiin lajeihin käyttöön, mutta jotka myös omaavat rotutyypilliset piirteet niin, että niillä pärjää myös näyttelykehissä. Itse olen kova näyttelyiden ja kokeiden kiertäjä, mutta en edellytä kasvattieni perheiltä samaa innokkuutta. Lähtökohtaisesti jokainen kasvattini lähtee perhekoiraksi ja osaksi omistajan jokapäiväistä arkea. Jalostukseen käyttämäni koirat tutkitaan laajasti ja sijoituksessa olevat nartut viettävät aikaa luonani jo ennen jalostuskäyttöä, jotta pystyn arvioimaan itse niiden luonteita ja käytöstä ja tekemään oikeita jalostusvalintoja, jotta saisin aikaan mahdollisimman toimivia, iloisia ja toimeliaita koiria. Pepperita's on edustanut menestyksekkäästi mm. newfoundlandinkoirien vesipelastuksen rotumestaruuskisoissa. Monena vuotena olemme myös kokoontuneet porukalla erikoisnäyttelyyn tapaamaan pentuesisaruksia omistajineen. Kennel Pepperita'siin on tähän mennessä syntynyt viisi pentuetta. 

Jäsenenä (2022): 
- Suomen Kennelliitto 
- Suomen lagotto klubi ry 
- Suomen Newfoundlandinkoirayhdistys ry 
- Suomen koirankasvattajat SuKoKa ry 
- Oulun Seudun Bernit 
- Pohjoisen vesipelastuskoirat ryYHTEYSTIEDOT/ CONTACT US

Kaisa Mattila, Kennel Pepperita's 

Ota rohkeasti yhteyttä, jos sinulla on jotakin kysyttävää meistä tai meidän suunnitelmistamme. 
Feel free to contact me if you have anything you want to know about our team and our plans. 


  90940 Jääli, Finland                                     
 +358- 40-7173494

  Email : kaisa (at) pepperitas.com

Mikä on pepperita?
  Eli mihin törmäsin kun googletin kennelnimeäni ennen hakemuksen postittamista...

Vaihtoehto 1
 1 oz. Tequila Silver
1/2 oz. Sitruunamehua
4 tippaa tabasco kastiketta
Suolaa
 Hiero shottilasin reunaa sitruunamehulla ja kasta reuna suolaan. Mittaa tequila ja sitruunamehu ravistimeen ja ravista jäiden kanssa. Siivilöi juoma suolareunaiseen lasiin. Lisää tabasco ja tarjoile!

 Vaihtoehto 2
 1 1/4 oz. Gold Tequila 2/3 oz.
Grand Marnier likööri
Puolikkaan Limen mehu
1 tl. Tabascoa (GREEN PEPPER SAUCE)
 Tee lasin reunaa suolareunus. Täytä lasi jäillä. Kaada tequila, Grand Marnier ja limen mehu jäillä täytettyyn ravistimeen ja ravista. Siivilöi jäillä täytettyyn lasiin. Lisää tabasco ja sekoita. Koristele limen viipaleella. Tarjoile!